Winterbanden niet verplicht, wel veiliger.

03/10/13 om 09:50

Deze week groot in het nieuws: Winterbanden in België niet verplicht.

De verplichting voor winterbanden verschillen nogal in de Europese landen. In Duitsland en Oostenrijk zijn ze wel verplicht, Italië en Frankrijk verplichten de winterbanden alleen bij winterse omstandigheden en duiden dit aan met een verkeersbord. In België dus geen winterbanden verplichting maar wordt het gebruik ervan wel met klem aangeraden wanneer de gemiddelde temperatuur zakt onder de 7 graden.

Uit onderzoek blijkt dat bestuurders met winterbanden soms de neiging hebben zich onvoorzichtiger te gedragen. Het nut van deze banden is al wel bewezen. Winterbanden hebben zeker invloed op ongevallen met blikschade maar ook kleine ongevallen op de snelwegen kunnen voor ongemak zorgen, denk aan een versperde rijbaan en file.

 

Profieldiepte winterbanden

Zodra de temperaturen weer gemiddeld rond de 7 graden zijn is het verstandig om de autobanden te wisselen naar winterbanden. Controleer naast de bandenspanning ook regelmatig de profieldiepte. Deze verschilt met die van zomerbanden. Bij winterbanden raden wij een profieldiepte aan van 4 mm. Onder de 4 mm. verliezen ze nl. hun winterse eigenschappen waardoor de banden een stuk minder betrouwbaar en daardoor minder veilig worden. Is het profiel onder het wettelijke minimum? Ga dan naar het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Voordelig op de beste winterbanden rijden

Continental test haar banden op elke situatie die voor kan komen in het verkeer en zijn geoptimaliseerd voor veiligheid. Hierdoor weet u dat elke mogelijke situatie die in het dagelijkse verkeer voor kan komen ook werkelijk getest is.  Naast onze eigen testen onderneemt ook de ANWB haar eigen testen. Wilt u weten welke winterbanden als beste getest zijn door de ANWB? Lees dan de winterbandentest van 2013, onze ContiwinterContact TS 850 is wederom als beste getest. Met onze geld terug actie kunt u nu voordelig onze winterbanden kopen.

Een veilige winter!

 

Vind een Continental verkooppunt