Winterbanden, niet alleen voor de auto!

06/09/13 om 14:42

Winterbanden zijn tegenwoordig alom bekend in Nederland. Ruim 1/3 van de Nederlandse automobilisten stapt in de winter over van de zomerbanden naar de winterbanden. Winterbanden zijn te herkennen aan de M+S codering, wat staat voor modder en sneeuw. Wat veel mensen niet weten is dat er ook winterbanden zijn voor de fiets en scooter. Ook bestaan er motorbanden met M+S codering.

Fietsband TopContactWinter II fietswinterband Continental winterbandenWinterbanden voor de fiets

Wanneer men denkt aan winterbanden voor de fiets, denkt men al snel aan fietsbanden voorzien van spikes. Dit zijn de meest bekende fietswinterbanden. Maar Continental heeft met de TopContact Winter II een “normale” city/trekking band zonder spikes. Voor deze fietswinterband heeft Continental dezelfde speciale wintercompound gebruikt als voor autobanden. Hierdoor heeft de TopContact Winter II dezelfde rubbersamenstelling als dat van winterbanden voor de auto, waardoor de band bij koude temperaturen vele malen meer grip heeft. Deze fietswinterband heeft door de speciale rubbercompound en extra lamellen 30% tot 50% meer grip op natte en besneeuwde wegen. De TopContact Winter II is door de ANWB beloond met goud in de Op Pad Outdoor Award! Ook GeenStijl heeft de winterbanden voor de fiets onder de loep genomen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wV4gFqXnvAs[/youtube]

Scooter- en motorbanden met M+S codering

De nieuwste scooterband van Continental is de ContiMove365. Deze band kan het hele jaar door gebruikt worden. Het is een all season band, met M+S codering. Dit houdt in de band volgens de wetgeving gebruikt mag worden als winterband. De ContiMove365 heeft diepe lamellen die zorgen voor grip op nat en besneeuwd wegdek. Daarnaast zorgen de brede groeven voor optimale waterafvoer wat de kans op aquaplaning vermindert. Ook de TKC 80, voor allroad gebruik, is voorzien van een M+S codering. Dit is een van de weinige motorbanden die volgens de wet onder winterse omstandigheden in Duitsland  gebruikt mag worden.

Op zoek naar nieuwe winterbanden? Ga dan langs bij een van onze verkooppunten.

 

Vind een Continental verkooppunt