Winterbanden met velg of zonder?

20/10/17 om 10:00

Veel mensen twijfelen bij de aanschaf van winterbanden of ze de band gewoon op een stalen velg moeten zetten, of op een lichtmetalen velg. Winterbanden met velg of zonder, is dus eigenlijk niet de vraag. Maar, kies je voor winterbanden met stalen of lichtmetalen velgen? Beide hebben zo hun voor -en nadelen.

Winterbanden met velg

Stalen velgen

Stalen velgen/wielen zijn een goede oplossing voor de winterbanden. Het zijn niet de mooiste velgen, maar de winterse omstandigheden hebben weinig invloed op de stalen velgen. De stalen velgen kunnen ook goed tegen pekel, wat ontstaat door de combinatie van strooizout en sneeuw/water. Dit is de grootste oorzaak van beschadigingen aan lichtmetalen velgen. Men kiest vaak om praktische reden vaak voor winterbanden met stalen velgen, naast dat ze een stuk goedkoper zijn dan lichtmetalen velgen. Om ze nog iets mooier te maken is het wel mogelijk om er een wieldop op te plaatsen.

Lichtmetalen velgen

De laatste jaren zie je steeds vaker winterbanden met lichtmetalen velgen, omdat deze een stuk mooier staan onder de auto. Het geeft een sportieve en luxe uitstraling aan de auto. Lichtmetalen velgen zijn gemaakt van aluminium. Het voordeel daarvan is dat de wielen niet roesten en goed te onderhouden zijn. Wel moet je deze velgen vaker schoonmaken, omdat deze sneller aangetast worden door de pekel. Ze pakken ook meer vuil op, doordat de lichtmetalen velgen vaak bestaan uit meerdere spaken. Sommige lichtmetalen velgen zijn voorzien van een speciale coating, die helpt met het beschermen tegen de winterse omstandigheden. Voor lichtmetalen velgen moet wel een hogere prijs betaald worden.

Winterbanden op staal of lichtmetaal?

Winterbanden met stalen of lichtmetalen velgen, het maakt eigenlijk niet uit. Beide hebben voor -en nadelen. Het is verstandig om voor advies naar je dichtstbijzijnde dealer te gaan. Zij kunnen je persoonlijk adviseren of je beter lichtmetalen of stalen velgen onder je auto kan laten monteren.

Vind een Continental verkooppunt