Winterbanden laat gemonteerd

09/12/14 om 12:29

Door het uitblijven van de winter zijn er in oktober en begin november bijna geen winterbanden gemonteerd. Automobilisten hebben lang gewacht met het plannen van een afspraak voor de winterbandenwissel door het uitblijven van koude temperaturen. Nu, begin december, lopen de garages opeens vol doordat het kwik de afgelopen weken onder het vriespunt daalde. De komende weken zal de temperatuur onder de 7 graden blijven. Hoogste tijd dus voor winterbanden.

Minder bandenwissels

Elk jaar zijn de garages weer bang voor een run op winterbanden. De afgelopen jaren bleef het lang warm en kwam er bij de eerste sneeuwval of vriesperiode een groot aantal aanvragen binnen voor een bandenwissel. Zo ook dit jaar. Tot en met 15 november is het aantal wissels ten opzichte van vorig jaar gedaald met 18,6%, zo blijkt uit onderzoek van Profile. Ten opzichte van 2012 is dit percentage zelfs 27%. Ook leaserijders wachten lang met het wisselen naar winterbanden. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal wissels onder leaserijders gedaald met 14,5% en ten opzichte van twee jaar geleden 17,8%.

Drukte begin december

Door het koude weer van de afgelopen week was het druk bij de Nederlandse dealers en garages. Veel automobilisten gaan pas wisselen naar aanleiding van het weerbericht dat er sneeuw in aantocht is. Winterbanden zijn niet alleen beter als het sneeuwt. Winterbanden presteren aanzienlijk beter dan zomerbanden bij temperaturen onder de 7 graden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op nat en droog wegdek. Daarom is het verstandig om tijdig over te stappen op winterbanden, zodat je straks niet te maken krijgt met extreem lange wachttijden of een gebrek aan voorraad van winterbanden bij de garage of dealer.

Plan de winterbandenwissel

Heb jij nog geen tijd gehad voor de winterbandenwissel? Zoek dan snel een van onze verkooppunten bij jou in de buurt en plan een afspraak.

 

Vind een Continental verkooppunt