Winterbanden kopen; welke heb ik nodig?

18/10/17 om 11:03

Er zijn verschillende soorten en maten winterbanden. Maar welke heb je nou nodig?  Welke hebben de beste grip onder winterse omstandigheden en kan je het beste voor jouw auto kopen? Er zijn verschillende maten, verschillende profielen en verschillende aanbieders. Daarnaast is er nog de keuze voor een stalen of lichtmetalen wiel. Wij proberen je op weg te helpen.

Winterbanden kopen

Bandenkiezer voor winterbanden

Via de bandenkiezer is het gemakkelijk om de juiste band te vinden voor jouw auto. Het is mogelijk om je bandenmaat in te voeren, waarna de mogelijke banden voor jouw voertuig naar voren komen. Weet je jouw bandenmaat niet, dan is het mogelijk om op autotype de juiste winterband te vinden.

1. Selecteer je automerk
2. Selecteer het model
3. Selecteer de uitvoering
4. Klik op zoek

Houdt bij de resultaten je muis op de betreffende band en de beschikbare bandenmaten voor jouw auto worden weergegeven. Zo kom je er achter welke winterbanden je het beste kunt kopen.

Winterbanden test

Best geteste winterband kopen

Veel mensen kiezen hun winterband op basis van de winterbanden test. De ANWB test elk jaar met haar internationale collega’s de banden van verschillende fabrikanten op een groot aantal eigenschappen. Bij de test wordt er gekeken naar het gedrag van de winterbanden op droog, nat en besneeuwd wegdek en kijkt men naar de grip op ijs. Op basis van verschillende metingen en wegingsfactoren komt uiteindelijk de best geteste band naar voren. Dit jaar kwam de ContiWinterContact™ TS 860  als beste uit de winterbanden test van de ANWB.

Bandenadvies op maat

Voor het beste persoonlijke advies over winterbanden kopen kan je terecht bij je eigen dealer of garage. Hier kan men je te woord staan en uitleg geven over het verschil tussen de verschillende winterbanden en het verschil van winterbanden ten opzicht van zomerbanden of all season banden. Daarnaast kunnen ze de winterbanden ook gelijk voor je monteren.
Vindt hier jouw dichtstbijzijnde verkooppunt.

Vind een Continental verkooppunt