Winterbanden huren of kopen

12/06/13 om 07:45

Winterbanden in winterDe meeste Nederlanders weten intussen hoe belangrijk winterbanden zijn tijdens winterse omstandigheden. Ongeveer 1 op de 3 personen wisselt in de winter van banden. Veel automobilisten vinden echter de aanschaf van een set winterbanden te duur. Omdat de winters in Nederland niet koud genoeg zijn, vaak niet al te lang duren en er geen extreme hoeveelheden sneeuw vallen vinden ze het de investering niet waard. Voor de wintersport lijkt dan het huren van winterbanden een goed alternatief.

Winterbanden huren

Het is bij veel dealers en bandenspecialisten mogelijk om een set winterbanden te huren.  Vaak is dit mogelijk per week, 10 dagen of per maand. Bij het huren van winterbanden betaal je vaak 2 keer montagekosten en daarnaast een vast bedrag voor de huurperiode. Voor een week winterbanden huren ben je al snel € 200,- kwijt. Als je kiest voor het huren van banden ontloop je wel de kosten van de aanschaf van een extra set banden en wielen en de kosten voor de opslag van je zomerbanden.

Verstandig om winterbanden te kopen

Het is verstandiger om winterbanden te kopen dan ze te huren.  Een maand winterbanden huren is namelijk bijna net zo duur als een set banden kopen. Als je een set koopt, kan je deze vaak meer dan 4 winters gebruiken. Ondanks dat de winters in Nederland niet extreem zijn, zijn de prestaties van winterbanden al beter bij temperaturen onder de 7 graden. Met het oog op de veiligheid zijn winterbanden daarom zeer aan te raden in de winter. Winterbanden zijn in veel Europese landen verplicht. Niet alleen in de wintersport gebieden geld deze plicht, maar ook in Duitsland en Luxemburg zijn winterbanden verplicht. Bekijk hier het overzicht van de regelgeving in Europese landen.

Door in de winter en de zomer van bandenset te wisselen slijten beide sets minder snel. Daarnaast zorgt het rijden van de juiste autobanden voor een lager brandstofverbruik en meer veiligheid.
Nieuwe winterbanden nodig? Vindt het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Vind een Continental verkooppunt