Winterbanden glijden door

05/08/13 om 09:48

We schreven er al eerder over: winterbanden niet gebruiken in de zomer. Door de hoge temperaturen deze zomer wordt het rubber van de winterbanden zachter waardoor de remweg langer wordt. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.  Zoals dit weekend;

“Een BMW bestuurder had kennelijk nog geen gelegenheid gehad om zijn winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Op de rijksweg A1 ter hoogte van Amersfoort raakte de man afgelopen weekend de macht over het stuur kwijt en kwam op zijn kop in een sloot naast de weg terecht. De inzittenden raakten niet gewond. De winterbanden waren dermate zacht geworden dat er niet fatsoenlijk mee was te rijden”.

Remweg van winterbanden tijdens zomerse temperaturen

Rijden met winterbanden tijdens zomerse temperaturen heeft aangetoond dat je remweg zeker 6 meter langer is dan met een auto op zomerbanden. Staat de auto met zomerbanden al lang stil, dan rijd jij zeker nog door met een restsnelheid van 37 km/u. Dat is harder dan toegestaan in de bebouwde kom!

Zoals uit bovenstaande artikel blijkt verminderen de handlingeigenschappen van winterbanden bij hoge temperaturen. De stuurprecisie wordt minder en een uitwijkmanoeuvre wordt erg moeilijk met winterbanden.
Kies daarom voor je veiligheid en wissel op tijd je autobanden. Boven de zeven graden: zomerbanden, daaronder winterbanden.

Bij onze verkooppunten kun je nog een afspraak maken voor een wissel.

 

 

Vind een Continental verkooppunt