Veel winterbanden op de weg door late bandenwissel

31/05/13 om 13:43

De Bandenwissel WekenDe zomer lijkt deze week af en toe om de hoek te komen kijken, maar het heeft lang geduurd voordat het goede weer zich liet zien. Dat merken ook autobedrijven en -garages. Ook al zijn er geen absolute cijfers van bekend, krijgt de VACO veel signalen binnen dat er nog steeds veel automobilisten op winterbanden rijden.

Bandenwisselweken toch een groot succes

Volgend Edwin Brinksma, branchemanager van VACO, zijn de bandenwisselweken wel een groot succes. Ondanks dat de bandenwisselweken wat later van start gingen, zijn er wel veel automobilisten overgegaan tot het maken van een afspraak voor een bandenwissel toen de campagne van start ging. Ook de bandenspecialisten zagen dat men door het slechte weer van begin dit jaar langer wachtte met de wissel, maar uiteindelijk wel langs kwam om de winterbanden onder de auto vandaan te halen.

Dit jaar werden automobilisten aangemoedigd door Allard Kalff via een radiocampagne. Hiermee werd de link gelegd naar  de bandenwissel bij een Pitstop tijdens de Formule 1 om te wijzen op het wisselen van de eigen autobanden van de bestuurder.

Uitstel van het wisselen van banden

Wanneer automobilisten rond oktober hun winterbanden monteren en hun zomerbanden laten opslaan, maken ze vaak direct een afspraak om rond maart de winterbanden er weer af te laten halen. Doordat het winterse weer lang bleef hangen hebben veel automobilisten hun afspraak verzet. Hierdoor rijden nog steeds veel auto’s op winterbanden rond. De VACO heeft aangegeven dat ze deze zomer een onderzoek gaan doen om erachter de komen waarom mensen de bandenwissel uitstellen. Wellicht speelt namelijk de crisis ook mee naast het slechte weer.

Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Ga dan langs bij het dichtstbijzijnde verkooppunt.

Winterbanden langere remweg in de zomer

Winterbanden zorgen voor veiligheid bij temperaturen onder de 7 graden. Het rubbercompound is hier speciaal voor gemaakt en blijft soepel bij koud weer. Daarnaast zorgen de extra lamellen voor meer grip en dus een kortere remweg. Het is onverstandig om op winterbanden door te rijden in de zomer, omdat dit zorgt voor een langere remweg, extra slijtage en een hoger benzineverbruik.

 

Vind een Continental verkooppunt