Vanco™ Winter 2 testwinnaar bij winterbandentest voor campers en bestelwagens Promobil

24/10/13 om 09:35

vanco 2 winter winnaar winterbanden test 2013De Vanco™ Winter 2 heeft tijdens de winterbandentest voor bestelwagens en campers de eerste plaats behaald. Deze winterbandentest is de enige bandentest voor dit type product. De Vanco™ Winter 2 werd de testwinnaar uit de 8 deelnemende winterbanden. De redactie van vakblad Promobil ( uitgave 11/ 2013), testte de speciale winterbanden in de maat 225/70 R 15 C, met als testvoertuig een Fiat Ducato , die door vele fabrikanten wordt gebruikt  als basis voor de uitbreiding. De Vanco™ Winter 2 scoorde als beste op besneeuwd en droog wegdek, aquaplaning, rolweerstand en rolgeluid.

Best getest op sneeuw, aquaplaning en droog wegdek

Promobil publiceerde ‘s werelds enige bandentest voor campers en bestelwagens. Over de Vanco™ Winter 2 schrijven de experts: “Zeer goede en evenwichtige rijeigenschappen op winterse wegen. Zeer goede grip en goed bestand tegen aquaplaning. Een echte pro op sneeuw, smeltende sneeuw en ijs, en dat zonder negatieve invloed op de grip op droog wegdek.” Uit de test bleek dat de combinatie van goede winterse eigenschappen samengaat met duurzaamheid.

Groot verschil tussen premium- en budget merken

De acht geteste winterbanden kwamen van Europese, Amerikaanse en Aziatische bandenmerken. De Chinese winterband die de score “slecht” behaalde kreeg als commentaar: “lange remweg en snel verlies van grip op besneeuwd en nat wegdek.” Ook in dit segment winterbanden zijn er grote verschillen in prestaties tussen premium winterbanden en goedkope winterbanden. Een snelle blik in het testresultaat laat dit heel duidelijk zien.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt