Vakantie tips; autobanden en het nieuwe rijden

11/07/13 om 09:22

Autobanden tips voor vakantie

Rijd je nog op winterbanden? Wissel dan snel naar zomerbanden. Winterbanden slijten namelijk sneller in de zomer en hebben een langere remweg bij hoge temperaturen. Rijd altijd met de juiste autobanden. Dus in de zomer op zomerbanden en in de winter op winterbanden.

Juiste bandenspanning zorgt voor veiliger en voordeliger rijden

Controleer voor vertrek de bandenspanning. Met de juiste bandenspanning rijd je veilig en voordelig. Stem de bandenspanning voor de vakantie af op de belading. De auto is richting de vakantiebestemming vaak zwaarder dan normaal. Bekijk daarom de handleiding van de auto, de sticker op het tankklepje of download onze bandenspanningstabel voor de juiste bandenspanning voor jouw autobanden. De juiste bandenspanning zorgt voor minder brandstofverbruik en minder kans op klapbanden en oververhitting van de banden.

Profieldiepte

Veilig op weg met autobanden van continental

Zorg dat de autobanden voldoen aan het wettelijke minimum van 1,6 mm profieldiepte. Wij zelf raden aan om als minimum 2 mm profieldiepte voor de autobanden aan te houden. Hoe minder profiel, hoe langer de remweg en hoe minder de grip. Rij daarom veilig met voldoende profieldiepte.

Bekijk de invloed van de profieldiepte op de remafstand.

Tips voor aanvang van de reis

Goed voorbereid op weg gaan voorkomt een hoop problemen. Denk daarom voor vertrek aan het volgende:

 • Zorg dat je vooraf de juiste route kiest en vermijd de spits en zwarte zaterdagen
 • Neem geen onnodig extra gewicht mee in de auto. Minder gewicht is minder brandstofverbruik.
 • Haal tijdens de vakantie de dakkoffer of fietsendrager van de auto indien je deze niet gebruikt. Dit zorgt voor extra luchtweerstand.
 • Check het pijl van de motorolie en vul wanneer nodig bij met goede voorgeschreven motorolie.
 • Controleer de autobanden op bandenspanning, profieldiepte en slijtage.
 • Zorg dat je weet wat de vertaling is van benzine of diesel, zodat je niet de verkeerde brandstof tankt. Bekijk de brandstofwijzer.

Rijd zuinig met het nieuwe rijden

Door te rijden volgens de regels van “het nieuwe rijden” bespaar je kosten van brandstof. Hieronder enkele tips om je zuinig op weg te helpen.

 • Zorgt voor correcte bandenspanning van je autobanden.
 • Maak gebruik van cruisecontrol. Hierdoor rijd je comfortabeler en verbruik je over het algemeen minder brandstof.
 • Schakel bij lage toerentallen door naar de volgende versnelling. Rijd je benzine, schakel dan tussen 2000-2500 toeren. Bij dieselmotoren wordt schakelen tussen 1800-2200 toeren aangeraden.
 • Rijd  zoveel mogelijk in een constante snelheid op lagen toeren in de hoogste versnelling. Zorg hierbij wel dat de motor soepel loopt in deze versnelling. Hoge toeren, betekend meer brandstofverbruik.
 • Kijk vooruit en voorkom harde remacties en snel optrekken. Houd voldoende afstand en rijd rustig en laat de auto uitrollen bij afremmen wanneer mogelijk.
Wil je zeker weten dat je goed voorbereid op weg gaat? Laat dan je auto controleren bij je dealer of garage of een van onze verkooppunten.
 

Vind een Continental verkooppunt