Tony Martin wereldkampioen tijdrijden op Continental

04/10/11 om 11:25

Barneveld, dinsdag 4 oktober 2011 – Bij de wereldkampioenschappen tijdrijden in Kopenhagen heeft de Duitser Tony Martin de hoofdprijs in de wacht gesleept. Hij zette op het 46 kilometer lange parcours een tijd neer van 53:43.85. Zijn fiets was voorzien van Continental Competition 22-banden.

De 26-jarige Duitser Tony Martin won de individuele tijdrit tijdens de officiële UCI-kampioenschappen (UCI: Union Cycliste Internationale) in Kopenhagen met grote overtuiging. Zijn vooraf als onhaalbaar geachte tijd van 53:43.85 komt neer op een gemiddelde snelheid van bijna 52 km/h. Hij liet zijn concurrenten dan ook ruim achter zich: de marge met de nummer twee bedroeg maar liefst 1:15,83 minuten. Tony Martin is de derde Duitser die wereldkampioen tijdrijden is geworden. Jan Ullrich (1999 en 2001) en Bert Grabsch (2009) gingen hem voor.

Pure hightech van Continental

Tony Martin maakt deel uit van het HTC Highroad team. Zijn fiets was voorzien van Continental Competition 22-banden met Black Chili Compound. Deze banden kenmerken zich door een uitzonderlijk lage rolweerstand en door hun zeer goede rijeigenschappen. De Competition 22 wordt met de hand gemaakt in de Continental-fabriek in Korbach (Hessen). Deze band wordt veelvuldig ingezet in grote rondes als de Tour de France, maar is eveneens voor veeleisende amateurrenners beschikbaar.

Vind een Continental verkooppunt