Surviving winter!

29/11/13 om 08:39

winterbanden helpen hier nietEr wordt een horrorwinter voorspeld! Nederland wordt bedekt met meters sneeuw en automobilisten kunnen niet meer op pad. Verschillende meteorologen roepen het, maar zo erg zal het vast niet worden. Toch, voor alle zekerheid hebben wij een aantal tips opgesteld om de voorspelde horrorwinter te overleven.

Winterbanden en sneeuwkettingen

Het eerste waar je natuurlijk aan denkt bij winteruitrusting voor de auto zijn winterbanden. Niet verplicht in Nederland, maar wel zeer gewenst wanneer ons land wordt bedekt door een flinke laag sneeuw. Indien de voorspelde horrorwinter ons echt overvalt, zullen winterbanden waarschijnlijk niet voldoende zijn. Wellicht dat sneeuwkettingen dan nog een oplossing bieden. De spikebanden die ze in veel Scandinavische landen gebruiken zijn in Nederland verboden. Meer over de winterbandenregelgeving in Europa vindt je in ons overzicht.

Vloeistoffen

Er zijn ook een aantal vloeistoffen die goed te pas zullen komen als een sneeuwstorm jou overvalt. Ten eerste koffie of thee. Zorg ervoor dat je een thermoskan warme thee of koffie in de auto meeneemt wanneer er hevige sneeuwval voorspelt wordt. Zorg dat er voldoende olie en koelvloeistof in de reservoirs zitten. Daarnaast moet er voldoende (antivries) ruitenwisservloeistof  aanwezig zijn wil je je voorruit schoon kunnen blijven houden. Indien je echt vast komt te staan, is het fijn als je genoeg brandstof in de tank hebt. Zorg daarom voor een jerrycan met extra brandstof voor in de auto.

Survival accessoires

Zorg er voor dat je een aantal extra accessoires in de auto hebt te overleven als je ingesneeuwd raakt. Denk aan een deken en een klein waxinelichtje om jezelf warm te houden en een schop om de banden vrij te scheppen. Ook zijn startkabels vaak gewenst. Door de lage temperaturen raakt de accu namelijk sneller uitgeput. Daarnaast moet er natuurlijk altijd een standaard veiligheidsset in de auto liggen en is een verbandtrommel ook aanbevolen. Je weet namelijk nooit wat jouw in een horrorwinter kan overkomen.

Het beste wat je natuurlijk kunt doen is; blijf lekker thuis en geniet van de sneeuw!

Geen Stijl voorspelde vorig jaar ook een horrorwinter:

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

 

Vind een Continental verkooppunt