Sneeuwval zorgt voor sterke vraag naar fietswinterbanden

12/12/12 om 10:01

Winterband TopContactWinter II

Extra grip en kortere remweg: veiligheidsfactoren van belang

De vroege sneeuwval van dit jaar heeft geleid tot een sterke vraag naar de Continental Top Contact Winter II. Deze winterband voor fietsen biedt onder winterse omstandigheden volop grip en daarmee een hoog veiligheidsniveau. De Continental Top Contact Winter II is breed inzetbaar. Hij is bijvoorbeeld geschikt voor fietsen die intensief gebruikt worden zoals ‘moederfietsen’ en fietsen voor woon-werkverkeer zoals e-bikes.

Continental merkt dat de vraag naar winterbanden voor fietsen sterk toeneemt. Continental product manager Bart Verbrugge daarover: “De consument komt pas echt in actie op het moment dat er sneeuw valt. Deze ‘wake-up call’ kwam dit jaar erg vroeg en we zagen direct een sterke toename van de vraag. Vorig winterseizoen was er een ‘piek’ in februari, maar niet zo sterk als die van nu.”

Direct dichtstbijzijnde verkooppunt voor fietswinterbanden vinden

Grip door geavanceerde technologie

De TopContact Winter II is de allround fietswinterband van Continental. Door de rubbercompound die overeenkomt met die van winterbanden voor auto’s en de specifieke profielstructuur met vele lamellen neemt de grip toe naarmate de temperatuur daalt. Bart Verbrugge: “Tests wijzen uit dat het gebruik van deze band leidt tot een 50 % kortere remweg en 40 % extra grip vergeleken met een normale fietsband.”

Veiligheid als het erop aan komt

Met de Top Contact Winter II, die leverbaar is in de populaire maten 26 x 1,9 en 28 x 15/8 x 13/8 bedient Continental vele veeleisende doelgroepen. Zo is hij zeer geschikt voor bijvoorbeeld ‘moederfietsen’ en mensen die hun fiets of e-bike gebruiken voor woon-werkverkeer. Bij deze en andere toepassingen biedt de fietswinterband van Continental optimale grip en een korte remweg – veiligheidsfactoren van belang.

Toegesneden op de ‘lage landen’

Landen als Nederland, België en Luxemburg hebben niet de hele winter met sneeuw en ijs te maken. In landen waar dat wel zo is, kunnen spikes voor fietsbanden uitkomst bieden. Hier is dat minder relevant. Bovendien hebben fietsspecialisten in deze omgeving problemen met het monteren van spikes omdat veel fietsen daarvoor onvoldoende ruimte in de spatborden hebben. Voor wisselende (weers)omstandigheden is de Top Contact Winter II dan ook een ideale oplossing. Sterker nog: mede door zijn lage rolweerstand kan hij ook in de zomer worden gebruikt.

Dienstverlening

Veel fietsspeciaalzaken springen op de komst van fietswinterbanden in met een verdergaande dienstverlening. Zo zijn er nu al bedrijven die naast de de- en montage ook de opslag van de banden verzorgen.

 

Vind een Continental verkooppunt