Rijtest Continental ClassicAttack motorbanden

13/11/13 om 11:55

ClassicAttack motorbandenDe nieuwe dimensie

Dat is precies wat de Continental ClassicAttack biedt voor zogenaamde “Youngtimer”  motoren. De eerste radiaal motorbanden voor dit segment.

Het blad Motorrad testte deze ClassicAttack op een Honda CB 900 F Bol d’Or in vergelijking met de diagonaal bandenset TKV11/12 eveneens van Continental.

Het resultaat  is verbluffend! Met de ClassicAttack stuurt de Honda preciezer en de handeling is duidelijk beter. Op het circuit kun je krappere lijnen rijden en kleine stuurcorrecties zijn mogelijk. Op de provinciale wegen valt de grip onder all omstandigheden op, zelfs op de natte weg. Opvallend is ook de hoge mate van grip van de nieuw gemonteerde motorbanden wat te danken is aan het slimme productieproces waardoor er geen (siliconen)  losmiddelen meer nodig zijn. Hierdoor is inrijden van nieuwe motorbanden welhaast niet meer nodig.

Op de snelweg (Duitse Autobahn) ligt de oude Bol d’Or tot zelfs 220 km/u stabiel op de weg door de radiale set ClassicAttack. Zelfs opzettelijk aan het stuur trekken om wat instabiliteit te weeg te brengen zet niet door, de motor blijft stabiel. Qua comfort is het verschil tussen radiaal en diagonaal kleiner. De vering wordt meer aangesproken. Ondanks dat is de eigen-demping van de radiaal motorband hoger dan die van de 90-serie (*) diagonaalband, merkbaar bij het rijden of de naden in een betonplaten wegdek. De Honda reed zelfs met passagier zonder pendelen.

De ClassicAttack wordt geproduceerd als tubeless band, dus in principe is er geen binnenband nodig, maar als er vanwege de velg binnenbanden nodig zijn mogen deze gemonteerd worden.

De ClassicAttack motorbanden zijn beschikbaar in de maten:

Voorband          100/90 R 19 M/C 57V   (tevens geschikt voor 3,25 – 19)
Achterband       110/90 R 18 M/C 61V  (tevens geschikt voor 4,00 of 4,25 – 18)
Achterband       120/90 R 18 M/C 65V (tevens geschikt voor 4,00 of 4,60 – 18)

* Met 90 serie diagonaal motorband wordt gerefereerd aan de hoogte maat van de banden -> 120/90 18. Deze band is (binnen toleranties) 120 mm breed en 90% van 120 mm hoog gemonteerd  op een 18 inch velg.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

 

Vind een Continental verkooppunt