Remweg van winterbanden

07/09/12 om 12:46

Wat is het verschil in remweg tussen zomer -en winterbanden

In de winter kan je te maken krijgen met slechte weersomstandigheden. Natte wegen, koude temperaturen en sneeuw op het wegdek zorgen ervoor dat de grip van zomerbanden aanzienlijk vermindert. Speciaal voor deze periode zijn er winterbanden ontwikkeld. Winterbanden hebben een totaal ander profiel en een ander compound en kunnen hierdoor beter omgaan met de winterse omstandigheden waardoor de remweg aanzienlijk korter wordt.

De grootste voordelen van winterbanden zijn:

  • Betere grip bij temperaturen onder 7°C.
  • Verminderde kans op aquaplaning
  • Kortere remweg
  • Meer grip en betere wegligging in bochten

Remmen op sneeuw met winterbanden

Dankzij het speciale rubbercompound zijn winterbanden bij lage temperaturen, zelf onder de 0 °C,  flexibel en elastisch. Door dit compound hebben de banden meer grip en een betere wegligging. Ook is het profiel van winterbanden voorzien van een special profiel dat bestaat uit een grote hoeveelheid lamellen. De lamellen zorgen voor meer grip een verbeterde afvoer van water en sneeuw. Hierdoor verkleint het ten eerste de kans op aquaplaning  en voert het veel vuil af. Daarnaast zorgen de lamellen voor extra grip doordat ze zich “vastbijten” in de sneeuw. De combinatie van het compound en het profiel zorgen dus voor extra veiligheid en een kortere remweg. Bij een snelheid van 50km/h kan het verschil in remweg tussen zomer -en winterbanden oplopen tot zelfs 31 meter.

Onze nieuwe ContiWinterContact TS 850 is op alle belangrijke winter eigenschappen van de band sterk verbeterd nog verder verbeterd ten opzicht van zijn voorganger, waardoor de remweg van deze band nog korter is.

 

Vind een Continental verkooppunt