Pech langs de weg? Veiligheidsvest aan!

24/07/14 om 12:07

In Nederland nog niet verplicht maar in Duitsland is het dragen van een veiligheidsvest verplicht vanaf juli 2014.
Vanaf 1 juli heeft Duitsland de automobilisten verplicht om minstens één reflecterend veiligheidsvest in de auto te hebben. Dit geldt zowel voor de automobilisten als vrachtwagen- en buschauffeurs.

klonblog_001-lagerfelda

Nog maar al te vaak komt het voor dat automobilisten worden aangereden of gedood terwijl ze hun auto in veiligheid proberen te brengen of mensen proberen te helpen die met pech langs de weg staan. Met het dragen van een veiligvest word je veel beter gezien waardoor de kans dan andere automobilisten je over het hoofd zien wordt verkleind.

 

Het is niet zo dat de vestjes veilig achterin met het liefst een verbandtrommel en gevarendriehoek achter in mogen liggen. Nee, de veiligheidsvesten dienen in de auto binnen handbereik te liggen. Kom je met pech te staan dan is het handig en veilig om het vestje aan te hebben voordat je uit de auto stapt. Wie na 1 juli bij een controle het vest niet kan tonen riskeert een boete van €15,00.

Het is verstandig om een goedgekeurd veiligheidsvest bij je te hebben. Een veiligheidsvest moet voldoen aan de Europese norm EN471, klasse 2. Qua kleur kunnen we nog kiezen: fluor rood, fluor geel of fluor oranje.

Hoewel het dragen van veiligheidsvesten in andere europese landen al wel verplicht is, zoals België, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Spanje is het dragen van een vest in Nederland nog niet verplicht maar wel aan te raden.

Vind een Continental verkooppunt