Patrick Makau uit Kenia loopt marathon Berlijn in 2.03.38 uur

12/10/11 om 11:23

 

Barneveld, woensdag 12 oktober 2011 – De 26-jarige Keniaan Patrick Makau is de nieuwe wereldrecordhouder op de Marathon. Bij de 38e Marathon van Berlijn zette hij een tijd neer van 2.03.38 uur. Met zijn adidas-schoenen met Continental Compound Technologie verbeterde hij het vorige wereldrecord van de Ethiopiër Haile Gebrselassie met maar liefst 21 seconden.

Tijdens de marathon van Berlijn droeg Patrick Makau adidas-schoenen met een speciaal ontwikkelde rubbercompound van Continental. Deze zorgt voor betere grip en dus voor minder slip bij elke pas, vooral in bochten. Makau kon de adizero adios 2-schoenen met de Continental Compound pas twee dagen voor de marathon van Berlijn testen. Hij was echter direct zo onder de indruk dat hij ze in de race wilde gebruiken. Makau daarover: “Ik voelde de optimale grip en daardoor kon ik in bochten echt versnellen.” De adidas adizero adios 2 komt in december van dit jaar op de markt. Ook nu al zijn er diverse adidas-loopschoenen, waaronder de adistar-modellen, die gebruik maken van de gripgrage Continental Compound Technologie.    

Uit eigen laboratorium
Continental werkt sinds twee jaar samen met adidas. De rubbercompound voor loopschoenen is ontwikkeld in het testlaboratorium van Continental. Dankzij deze compound hebben adidas-loopschoenen meer grip en zorgen ze voor extra loopefficiency. David O’Donnel, hoofd van Continentals internationale onderzoek- en ontwikkelingsafdeling voor personenwagenbanden over het wereldrecord van Patrick Makau: “We zijn er bijzonder trots op dat we met onze technologie een bijdrage hebben geleverd aan dit fantastische wereldrecord. We verheugen ons nu al op nieuwe successen van zowel professionele als amateursporters!”

Vind een Continental verkooppunt