Paardenbloemrubber in de winterbanden

30/09/14 om 09:13

paardenbloem rubberContinental is al een tijd bezig met het onderzoek naar het gebruik van paardenbloemen voor de productie van banden en heeft nu daarin een belangrijke mijlpaal bereikt. Continental AG zal de eerste testbanden die gemaakt zijn van het zogenoemde materiaal Taraxagum presenteren tijdens de International Motor Show (IAA) in Hannover.

Taraxagum

Het natuurlijke rubber in het loopvlak van de testbanden is compleet vervangen door Taraxagum. Taraxacum is de botanische naam van de paardenbloemen is hiermee een afgeleide. Hiermee wil Continental haar banden nog duurzamer maken om minder afhankelijk te zijn van traditionele grondmaterialen.
“Na enkele jaren van ontwikkeling en samenwerking met het Fraunhofer Instiuut, het Julius Kúhn Instituut en de plantenkweker Aeskulap GmbH, kunnen we nu de eerste banden met rubber uit paardenbloemen op de weg testen”, aldus Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental. Er is gekozen voor de winterband omdat deze de meeste hoeveelheid natuurlijk rubber bevat

Europa

Binnen 5 tot 10 jaar zal Continental het rubber uit paardenbloemen in productie te nemen. De paardenbloemen kunnen worden gekweekt in Europa of Rusland, dichtbij Continentals’ bandenfabrieken. Ondertussen gaat men door met het testen en onderzoeken  van de banden om te zorgen dat er geen enkel compromis gemaakt hoeft te worden.

 

Vind een Continental verkooppunt