Nieuwe technologie van Continental vermindert drastisch geluidsoverlast in de auto door autobanden

08/08/13 om 12:07

 autobanden met ContiSilent Technologie

Autofabrikanten verwachten van autobanden die onder een nieuwe auto komen dat ze niet alleen topprestaties leveren maar ook dat ze zo min mogelijk geluid produceren. Om aan deze verwachtingen te voldoen, heeft Continental een nieuwe technologie ontwikkeld die substantieel minder geluid oplevert binnen in de auto. De geheime formule is een speciale coating binnenin het loopvlakgebied van de autobanden die na het productieproces van de band wordt toegediend.  Deze speciale laag van foam heeft een dusdanig dempend effect op de geluidsgolven die geproduceerd worden door de autobanden, dat het niet uitmaakt op welke ondergrond men rijdt. Het geluid binnen in de auto zal met zeker 9 decibel afnemen, wat voor de passagiers een verbetering oplevert ten opzichte van de reiservaring.

Autobanden behouden goede remprestaties

ContiSilent autobanden

Omdat alle andere onderdelen van de band en het loopvlak overgenomen zijn uit  het traditionele productieproces van de autobanden is er geen verschil in de prestaties van de band bij remmen, sturen of rijden in nat weer.
 
Audi zal de eerste autofabrikant zijn die zijn RS 6 Avant en de RS 7 Sportback modellen voorziet van de ContiSilent banden uit de ContiSportContact 5Pserie. 

 

Geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt