Nieuwe Premium-bandengeneratie voor het gebruik in het personenvervoer

27/06/13 om 12:12

Continental personenvervoer banden HA3

De weg is vrij voor een nieuw bandentijdperk

  • Bandengeneratie 3 begint met uitgebreid portfolio voor busbanden
  • Individuele busbanden voor alle segmenten in het personenvervoer: Lijn-, internationaal en voor het eerst regionaal verkeer
  • Comfort, rentabiliteit en de beste waarden bij veiligheid
  • EU-bandenlabelklasse „A“ voor grip op natte wegen voor Conti Coach en Conti CityPlus

Barneveld, 27 juni 2013 – Continental presenteert met zijn nieuw ontwikkelde bandengeneratie 3 een mijlpaal in het Premium-segment van de bedrijfsvoertuigbanden. Gesterkt door de successen van de bandengeneratie 2 gaat Continental consequent verder met zijn klantgerichte oplossing. Doel van de bandengeneratie 3 is een op de toepassingen van de klanten geoptimaliseerde productreeks, die het economische succes van de klanten verder ondersteunt. Begonnen wordt met een geheel nieuw productaanbod voor het personenverkeer. Met groeiende eisen die worden gesteld aan banden, milieu en veiligheid is vanuit het oogpunt van Continental de tijd rijp voor een speciaal op de behoeften in het personenverkeer afgestemde productlijn. Juist het streek- en internationale verkeer spelen in de trends verstedelijking, ecologie en mobiliteit van de toekomst een centrale rol en verdienen de bijzondere aandacht van de bandenontwikkelaar.

De nieuwe productfamilie voor het commerciële personenvervoer dekt alle toepassingsgebieden van de city-lijndienst via regionaal verkeer tot het boomende segment van de internationale bussen.

Comfort, rentabiliteit en veiligheid zijn daarbij in alle sectoren de maatgevende eisen die aan de moderne busbanden worden gesteld. Met haar drie nieuwe, gebruiksspecifiek geconstrueerde bandenseries Conti Coach, Conti CityPlus en Conti Urban uit de nieuwste bandengeneratie 3 biedt Continental klantgeoriënteerde oplossingen voor de veelzijdige werkomgeving van de bussen.

Conti Coach voor comfort, veiligheid en rentabiliteit

Voor het internationale reisverkeer zal de Conti Coach HA3 als rondomband in de formaten 295/80 R 22.5 en 315/80 R 22.5 te verkrijgen zijn. Doordat deze banden ervoor zorgen dat zuinig wordt gereden zijn ze zeer rendabel. Op de weg garanderen ze goede grip, sporing en nauwkeurig stuurgedrag en beschikken ze tevens vanwege de lamellentechnologie over de gehele levensduur van de band over uitstekende controle op natte wegen.

Conti CityPlus – de moderne specialist voor het regionaal verkeer

De Conti CityPlus HA3, een speciaal voor het regionaal verkeer ontwikkelde band, gaat precies in op de eisen van dit veeleisende en groeiende segment. De als rondomband ontwikkelde band is verkrijgbaar in het formaat 295/80 R 22.5. Hij kenmerkt zich door uitstekende handlingseigenschappen en grip op natte wegen over de gehele levensduur van de band, zeer goede kilometerprestatie en gelijkmatige slijtage.

Conti Urban voor het stadsverkeer

Voor het veeleisende lijnverkeer biedt Continental de Conti Urban HA3 als rondomband in de formaten 275/70 R 22.5 en 315/60 R 22.5 aan. De nieuwe banden beschikken tevens over een nog meer versterkte zijwand voor effectieve bescherming tegen stoeprandschade en een tot 20 procent hogere kilometerprestatie. Voor de busexploitant zijn zowel het hoge rijcomfort voor de buspassagiers alsook de veiligheid en rentabiliteitsaspecten zoals brandstofefficiëntie en de mogelijkheid tot nasnijden en loopvlakvernieuwing van belang. Alle eigenschappen, die de nieuwe gespecialiseerde Continental-busbanden met zich meebrengen.

Conti Coach HA3Conti CityPlus HA3 busbandenConti Urban HA3 busbanden

Vind een Continental verkooppunt