Nieuwe Continental motorbanden voor klassiekers en racemotoren

28/11/12 om 12:50

Radiaalband voor klassiekers, racebanden voor modern én klassiek

Continental presenteert drie nieuwe motorfietsbanden voor zeer specifiek gebruik. Zo is de ContiClassicAttack de enige radiaalband in zijn segment die diagonaalbanden van klassieke motorfietsen kan vervangen. De ContiRoadAttack 2 CR is speciaal ontwikkeld voor klassieke racemotoren. De ContiRaceAttack Comp. is een band voor moderne amateur-racemotoren. De Endurance-versie is ook toegelaten voor straatgebruik.

De ContiClassicAttack is de enige radiaalband in zijn segment. Hij is voorzien van de modernste bandentechnologie met een 0°-staalgordelconstructie als basis. De band biedt de bestuurder een hoge mate van stabiliteit en controle. Mede dankzij de Continuous Compound- en TractionSkin-technologie is de grip ook bij lage temperaturen en onder natte weersomstandigheden beduidend beter dan van een diagonaalband. De ContiClassicAttack heeft evenals andere motorbanden van Continental een zeer korte opwarmtijd. Ofwel: grip en stabiliteit vanaf de start.

ContiRoadAttack 2 CR voor klassieke racemotoren

De ContiRoadAttack 2 CR is een radiaalband voor klassieke racemotoren. De combinatie van de 0°-staalgordelconstructie en de unieke Racing Compound Technologie garandeert naast perfecte stabiliteit ook een optimale ‘feedback’ bij afremmen en (uit)accelereren. De raceband beschikt over de MultiGrip technologie. Dit maakt het mogelijk om met slechts één rubbercompound toch een gelijkmatige overgang van het slijtvaste middengedeelte naar de flexibele schouder te realiseren. De opwarmtijd van de band is zeer kort door het ruwe oppervlak van het loopvlak (TractionSkin-technologie). Vanaf de start van de race biedt de ContiRoadAttack 2 CR dan ook optimale grip.

ContiRaceAttack Comp. nu ook in de maat 180/60 ZR 17

Speciaal voor moderne (amateur)racemotoren is er de ContiRaceAttack Comp.-lijn. Nieuw in het gamma is de 180/60 ZR 17-uitvoering. Amateur-racers hebben daarbij de keus uit de compounds Soft, Medium en Endurance. De laatste versie is ook geschikt voor straatgebruik. Afhankelijk van het type circuit en de (weers)omstandigheden bepaalt de rijder zijn keus. Alle versies kenmerken zich door een zeer goede stabiliteit bij hoge snelheden, buitengewone grip, een zeer precies rem- en accelereergedrag en een perfecte feedback. Ook de 180/60 ZR 17-uitvoering van de ContiRaceAttack Comp. maakt gebruik van een 0°-staalgordelconstructie en de Continuous Compound-technologie.

Vind een Continental verkooppunt