Nieuwe testfaciliteit voor Continental

29/05/13 om 13:02

Autobanden testen met AIBA

Nieuwe faciliteit op testbaan Contidrom in Hannover maakt het mogelijk om zonder testrijder banden te testen op droog en nat wegdek

Continental heeft een nieuwe autobanden test faciliteit toegevoegd aan het Contidrom, het AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer). Met het nieuwe AIBA heeft Continental een grote stap voorwaarts gemaakt op het gebied van autobanden test technologieën voor personenwagenbanden, bestelwagenbanden en 4×4 zomer– en winterbanden.

De nieuwe faciliteit op testbaan Contidrom bij Hannover is geïntegreerd in een hal van 300 meter lang en 30 meter breed. Een volledig geautomatiseerd proces maakt het mogelijk om onbemande testauto’s te versnellen naar een snelheid tot 120 km/u. Daarnaast is het mogelijk om de auto’s te laten remmen op verschillende ondergronden.  De testen kunnen worden uitgevoerd op zowel droog als nat wegdek.  Ook kan er ook getest worden op een aparte ijsbaan volgens  conventionele methodes. Continental is de eerste bandenfabrikant die het hele jaar door weersonafhankelijke autobanden tests kan uitvoeren. Als de faciliteit volledig operationeel is kunnen er per jaar 100.000 remprocedures uitgevoerd worden. De testen kunnen op verschillende ondergronden met zelfgereguleerde temperaturen onder specifieke omstandigheden gehouden worden.

Voordelen van de nieuwe autobanden test faciliteit

Volgens de experts is het nieuwe AIBA een revolutie in de manier van het testen van autobanden. Met het AIBA beschikt Continental over de meest precieze autobanden test procedures in de wereld. Hierdoor kunnen testen tot 70% beter nagebootst worden en dus vergeleken worden. Dit komt mede doordat de weersomstandigheden gereguleerd kunnen worden en het wegdek verwisseld kan worden zodat er constant getest wordt op een baan met dezelfde eigenschappen. Door het AIBA heeft Continental dus een aantal grote voordelen op het gebied van het testen van banden:

  • Autobanden test wegdekPrecieze meetresultaten
  • Weersonafhankelijk testen
  • Geautomatiseerd testen zonder testrijders
  • Het hele jaar door testen tot 100.000 remprocedures per jaar
  • Autobanden testen onder gereguleerde omstandigheden op verschillende ondergronden.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt