Meer Continental-banden goedgekeurd door grote autofabrikanten

20/12/11 om 11:16

 

Barneveld, dinsdag 20 december 2011 – Continental heeft van diverse Europese autofabrikanten een serie goedkeuringen voor zowel zomer- als winterbanden ontvangen. Dat betekent, dat de betreffende banden zijn toegelaten voor eerste montage en voor verkoop via dealer- en aftermarketkanalen. Tot deze banden behoren ook uitvoeringen met de SSR runflat technologie.

Continental kreeg voor zijn banden goedkeuringen van toonaangevende autofabrikanten. 
Mercedes-AMG bijvoorbeeld laat Continental-banden toe voor de C 63 AMG en de GL-Klasse. Mercedes-Benz gaf zijn goedkeuring voor de B-Klasse, de CLS, de Viano en de Vito. BMW laat Continental-banden toe voor de 1- en 3-serie en Land Rover voor de Evoque. Tenslotte zijn Continental-banden nu ook goedgekeurd voor de Volkswagen up! Alle goedkeuringen gelden voor zowel zomer- als winterbanden. Onder deze banden zijn ook modellen met de SSR runflat technologie. Hiermee is het mogelijk om door te rijden met een band die lucht verliest. De Continental-winterband, die de meeste goedkeuringen kreeg, was de ContiWinterContact TS 830P. In het zomersegment was de ContiSportContact 5 de koploper.

Toptechnologie

David O’Donnell, hoofd van Continental Research en Development-centrum voor personen- en lichte bedrijfswagens, over de reeks goedkeuringen: “We zijn zeer verheugd, dat deze gerenommeerde fabrikanten onze banden hebben toegelaten voor eerste montage en voor verkoop via het dealer- en aftermarket-kanaal. Dit onderstreept het hoge niveau van onze technische know-how nog eens. Bovendien draagt dit succes bij aan het verder verstevigen van onze positie als meest toegewijde bandenfabrikant én ontwikkelingspartner voor de auto-industrie. Inmiddels kunnen meer dan 30% van alle nieuwe auto’s in Europa met onze banden uitgerust worden.”

Vind een Continental verkooppunt