Laat de zomerbanden monteren!

10/04/14 om 14:54

zomerbanden monterenIs jouw auto klaar voor de zomer? Begin april zijn de bandenwisselweken begonnen, tijd voor zomerbanden dus. Maar om klaar te zijn voor de zomer is het monteren van zomerbanden niet genoeg, er moet meer gecontroleerd worden. Het is aan te raden om de banden te laten wisselen bij een specialist. Zij weten namelijk precies waar de auto nog meer op gecontroleerd moet worden.

Controleer de bandenspanning

Allereerst is het belangrijk om de bandenspanning te controleren. Dit voorkomt extra slijtage en verlengd dus de levensduur van de band. Daarnaast rijd je zuiniger doordat de juiste bandenspanning zorgt voor minder rolweerstand en minder brandstofverbruik. Wij raden aan je bandenspanning minimaal 1 keer per maand te controleren. Doe dit wanneer de banden koud zijn. Bij het wisselen van de banden controleert de dealer / specialist altijd de bandenspanning.

Monteren, uitlijnen en balanceren

Bij het monteren van de banden is het van belang deze de balanceren en uit te lijnen. Laat dit doen bij de specialist, hij heeft namelijk de juiste apparatuur. Bij balanceren wordt ervoor gezorgd dat de banden over de gehele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto niet gaat trillen of schudden bij hogere snelheden. Ook het uitlijnen van de banden is erg belangrijk. Het juist uitlijnen van banden zorgt voor een goede wegligging en voorkomt onregelmatige slijtage en extra brandstofverbruik.

Naast het controleren van schades aan banden, controleert de specialist of dealer ook de remschijven, vering en andere belangrijke onderdelen. Na deze controle weet je zeker dat jouw auto klaar is voor de zomer.

Zomerbanden

De eerste dagen met temperaturen boven de 20 graden hebben we al gehad, waardoor ook de garages en dealers vroeg druk zijn met het wisselen van winterbanden naar zomerbanden. Het belang van het rijden op zomerbanden bij temperaturen boven de 7 graden is groot. Door de speciale rubbersamenstelling presteren zomerbanden goed bij hogere temperaturen, in tegenstelling tot winterbanden die juist beter presteren bij koudere temperaturen van onder de 7 graden. Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Ga langs bij een van onze verkooppunten en doe mee aan onze WK-actie!

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus.

Vind een Continental verkooppunt