Kampioenen op Continental fietsbanden

03/08/12 om 12:36

Downhill en 4X op Continental fietsbanden

Karty Curd en Nico Vink hebben het kampioenschap binnen gehaald op het gebied van 4x en Downhill.

Katy Curd heeft op de MTB-banden van Continental het Brits kampioenschap 4X op haar naam geschreven. 4x (fourcross) valt onder de mountainbike discipline downhill en houdt in dat er per heat 4 rijders tegen elkaar strijden om de winst. Ben je winnaar van de heat, dan ga je door naar de volgende ronde. Katy Curd is Brits kampioen geworden in de Elite vrouwen klasse.

De Belg Nico Vink  heeft zijn 8e overwinning behaald in het Belgisch Downhill kampioenschap. Ook voor deze overwinning heeft hij voor Der Kaiser van Continental gekozen. Bij downhill worden korte ritten bergafwaarts gereden op extreem ruig terrein. Goed materiaal en een grote dosis lef is hierbij van groot belang.

Beide rijders fietsen voor het team Rose Vaujany. Het team rijdt op fietsbanden van Continental. Ook de Mountain King II wordt vaak door het team gebruikt. Naast Rose Vaujany worden er nog andere teams gesponsord door Continental. Kijk voor alle gesponsorde teams op de sponsorpagina.

124 kilometer per uur

Afgelopen weken was het team van Rose Vaujany aanwezig bij de Mountain of Hell en Mega Avalanche. Dit zijn extreme afdalingen op de Alpe D’huez en Les2Alpes Hier het team het nieuwe materiaal voor 2013 getest. Met 124 km/h was Nico Vink degene die het snelst was op de ijzige gletsjers.

De beelden:

Mega Avalanche
[vimeo]http://vimeo.com/46349199[/vimeo]

Mountain of Hell
[vimeo]http://vimeo.com/46020886[/vimeo]

Vind een Continental verkooppunt