Inrijden motorbanden verleden tijd met Continental’s unieke feature: Traction Skin

01/08/13 om 12:10

Je wilt de beste prestaties blijven leveren en dan is het van belang dat je motorbanden in goede staat verkeren. Let daarom goed op de levensduur van je motorbanden. Is het tijd om nieuwe aan te schaffen dan wil je er natuurlijk wel een paar die topprestaties leveren.

Nieuwe banden voor je motor zijn vaak voorzien van een gladde bovenlaag. Daarom is het van belang dat je de eerste 200 km  de banden inrijdt. Op deze manier heeft de band de tijd om zich aan te passen aan de velg  en om een optimale grip te bereiken. Rijd de banden ook eerst warm zodat je profiteert van de beste prestaties van je motorbanden.

 Traction Skin voor motorbandenMaar… rijd je op de TractionSkin motorbanden van Continental dan is dit alles niet nodig. Onze jongste telg uit de collectie: de ContiTrailAttack 2 bijvoorbeeld beschikt  over de TractionSkin. 

Inrijden verleden tijd

Waar men voorheen de eerste kilometers bezig was met het inrijden van nieuwe motorbanden, is dit nu niet meer nodig. TractionSkin van Continental  zorgt voor een veilige en extreem korte inrijperiode van nieuwe banden. De ingenieurs van Continental hebben een coating voor de vulkanisatiemal ontwikkeld, welke ervoor zorgt dat er geen losmiddelen (siliconen) meer nodig zijn om de motorband na de vulkanisatie uit de mal te kunnen nemen. Daarnaast bezorgt de coating in de mal het loopvlak een revolutionaire micro-ruwheid waardoor er van meet af aan ook een hogere mate van mechanische grip is.

Let er op dat bij nieuwe banden de motorbanden wel uitgebalanceerd moeten worden.  Een verkeerd afgestelde band kan tot meer slijtage leiden en een kortere levensduur.

Wil je weten waar je het beste je motorbanden kunt kopen? Kijk dan op onze verkooppunten voor een verkooppunt bij jou in de buurt. 

 

Geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt