Herfst!? Tijd voor winterbanden!

21/09/12 om 09:59

Tijd voor een bandenwissel

Vandaag is officieel de herfst begonnen. Het zomerse weer is voorbij en het weer zal slechter gaan worden. Dit neemt natuurlijk enkele verkeersrisico’s met zich mee. Daarom is het verstandig om je auto winterklaar te maken. Maak op tijd een afspraak met de dealer/bandenspecialist om je autobanden te wisselen. Door regen, hagel en bladeren op het wegdek neemt de grip van zomerbanden snel af. Daarom is het verstandig om tijdig over te stappen op winterbanden, omdat deze door de speciale samenstelling van het rubber bij koude, natte en gladde omstandigheden hun grip behouden.

7 graden regel

Zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt, wordt het rubber van een zomerband minder soepel en harder. Winterbanden daarentegen, blijven door de andere samenstelling van het rubber juist flexibel en soepel bij koude temperaturen. Het profiel van een winterband is dieper en grover en is voorzien van lamellen die zorgen voor meer grip en een betere afvoer van water.

Remmen op nat wegdek

Naast de temperatuur zal ook het weertype veranderen. Je zult vaker op nat wegdek rijden, wat ervoor zorgt dat de remweg langer wordt. Hierbij maken winterbanden al het verschil.
De remweg van winterbanden op nat wegdek is een stuk korter dan die van zomerbanden. Winterbanden zijn dus niet alleen van toepassing op sneeuw, maar bij alle winterse omstandigheden. Daarnaast is de profieldiepte ook van grote invloed. Deskundigen zijn het erover eens dat banden met een lagere profieldiepte dan 4mm niet geschikt zijn voor gebruik in de winter.
Check daarom op tijd de profieldiepte van je winterbanden en zorg dat je winterklaar bent.

Kijk voor de dichtstbijzijnde dealer/bandenspecialist  op onze dealerlocator.

 

Vind een Continental verkooppunt