Goedkope winterbanden

11/10/13 om 10:04

De herfst staat voor de deur  en de temperaturen gaan dalen. Tijd voor winterbanden dus. Ook al valt er in de herfst weinig sneeuw, winterbanden maken al wel het verschil. Dit komt door het rubbercompound wat soepel blijft onder de 7 graden en dus grip houdt bij lage temperaturen. Daarom bevelen wij winterbanden aan in de periode van oktober tot maart.

Besparen op winterbanden

Goedkope winterbanden

Veel automobilisten willen niet al te veel geld uitgeven voor een goede set winterbanden. Toch is het onverstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste winterbanden. Vaak zijn de budget winterbanden niet veilig genoeg in de winter doordat de remweg op nat en besneeuwd wegdek een stuk langer is dan die van premium bandenmerken, wat kan zorgen voor onverwachte en gevaarlijke situaties op de weg. Het is dus nooit verstandig om te besparen op winterbanden. Probeer daarom online te zoeken naar aantrekkelijke aanbiedingen van premium bandenmerken om zo de veiligheid van jouw voertuig onder winterse omstandigheden te garanderen. Daarnaast slijten de opgeslagen zomerbanden in de winter niet, waardoor deze een stuk langer mee gaan.  Hiermee is de eerste besparing al binnen. Banden kunnen worden opgeslagen bij jouw verkooppunt, of je kunt zelf de banden opslaan

4 winterbanden in plaats van 2

Een andere manier om te besparen op winterbanden: koop er 2. Niet doen! Het lijkt een goed idee om 2 winterbanden aan te schaffen en deze te monteren op de aangedreven as, maar dit is totaal niet veilig. Doordat er 2 verschillende soorten banden gemonteerd zijn onder een auto, met verschillende rijeigenschappen, wordt het rijgedrag onvoorspelbaar. De banden op de niet-aangedreven dragen bij aan de weggligging en stabiliteit van de auto. Zijn hier zomerbanden gemonteerd, dan zal de auto eerder beginnen te slippen. Zorg dus altijd voor 4 winterbanden tijdens de winter.

Advies op maat

Bij de keuze voor winterbanden gaat het natuurlijk om veiligheid. Laat je daarom bij een van onze verkooppunten adviseren. Vindt een Continental verkooppunt in de buurt en maak je klaar voor de winter.

Geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt