Geen winterbanden, meer schade!

25/11/13 om 08:12

Uit onderzoek van ING is gebleken dat er ruim 2,7 miljoen Nederlanders in de winter kiezen voor winterbanden.  De belangrijkste reden voor deze keuze is veiligheid. Dat zoveel mensen kiezen voor winterbanden komt mede door de aanbevelingen van de ANWB en de Consumentenbond, die het gebruik van winterbanden in de winter adviseren. Bij temperaturen onder de 7 graden is het verschil in remweg tussen winter- en zomerbanden aanzienlijk. Ook uit schadecijfers blijkt dat winterbanden een stuk veiliger zijn tijdens de winterperiode.  In de winterperiode stijgt het aantal schades voor auto’s op zomerbanden veel harder dan bij auto’s op winterbanden, namelijk 32% ten opzichte van 12%.

Bewuste keuze voor winterbanden

In veel Europese landen geldt er een winterbandenplicht, maar niet in Nederland. De keuze voor winterbanden in Nederland is daarom in veel gevallen een bewuste keuze voor veiligheid. Veel mensen zijn ook tevreden over deze keuze volgens de VACO. Wie eenmaal de keuze voor winterbanden heeft gemaakt, wil niet anders meer. Daarnaast zijn er ook Nederlands die deels verplicht voor winterbanden kiezen. Ga je op wintersport, dan kom je vaak door landen als Duitsland en Oostenrijk. Voldoe je niet aan deze winterbandenplicht, dan beginnen de boetes vanaf € 35,-. Veroorzaak je in Oostenrijk een ongeluk doordat je nog op zomerbanden rijdt, kan de boete zelfs oplopen tot € 5.000,-.

Wanneer winterbandenTopdrukte voor bandenwissel

Momenteel zijn de dealers en garages overboekt en lopen de wachttijden voor de bandenwissel verder op.  Mensen wisselen vooral op basis van de weersvoorspelling, maar dan is het vaak al te laat. Daarom raden wij aan om standaard van oktober tot maart voor winterbanden te kiezen om niet voor verrassingen te komen staan.

Winterbanden nodig?

Heb je nog geen winterbanden? Ga dan snel langs bij een van onze verkooppunten. Kies je voor Continental, dan maak je direct kans op € 250,- geld terug. Meer info over de actie vindt je op de conti.nl/geldterug.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

 

Vind een Continental verkooppunt