Europees zuinigheidsrecord op Continental EcoContact 5

19/06/12 om 04:15

ContiEcoContact 5 autobanden speciaal ontworpen voor zeer lage rolweerstand

Barneveld, 12 juni 2012 – De Noren Knut Wilthil en Hanrik Borchegrevink hebben met een Ford Mondeo ECOnetic een nieuw Europees zuinigheidsrecord neergezet. Met een volle tank (70,93 liter diesel) kwamen ze maar liefst 2.536,4 km ver – de grootste afstand die ooit in Europa is afgelegd zonder tankstop. Het gemiddelde verbruik bedroeg 2,79 l/100 km (1:35,84). De Ford Mondeo was volledig standaard en voorzien van ContiEcoContact 5-autobanden.

De ContiEcoContact 5 autobanden zijn speciaal ontworpen voor optimale efficiency. Vergeleken met zijn voorganger is de rolweerstand maar liefst 20% lager. De Ford Mondeo maakte tijdens de recordtrip over verschillende soorten wegen in Finland, Zweden en Noorwegen gebruik van ContiEcoContact 5-banden in de maat 205/60 R 16. Frank Larsen, technisch directeur van Continental in Noorwegen: “Deze unieke prestatie bewijst eens te meer hoe ver we de laatste jaren gekomen zijn als het gaat om energie-efficiënte autobanden.”

Ook ongetrainde rijders kunnen zuinig rijden
De twee Noorse rijders benadrukten na hun recordrit dat zelfs ongetrainde auto-eigenaren een lager brandstofverbruik kunnen realiseren. Hun tips zijn even simpel als doeltreffend: houd voldoende afstand en vermijd een ‘haastige’ rijstijl. Wie telkens fors optrekt en afremt, wint nauwelijks tijd en jaagt het brandstofverbruik alleen maar op.

ContiEcoContact 5: ANWB testwinnaar
De ContiEcoContact 5 scoort ook op andere fronten. In de ANWB Zomerbandentest 2012 behaalde hij een eerste plaats in de categorie banden voor kleine middenklassers (o.a Volkswagen Polo en SEAT Ibiza). De ContiEcoContact 5 was goed voor hoge tot zeer hoge scores voor weggedrag op droog en nat wegdek en andere criteria. De ANWB daarover: “De ContiEcoContact 5 heeft zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste score uit de test op geluid en laagste brandstofverbruik.”

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt