Dubbele overwinning ContiWinterContact TS 850 bij dé winterbanden test

26/09/13 om 13:30

Winterbanden test 2013ANWB-testwinnaar in twee categorieën

Barneveld, 26 september 2013 – De nieuwe ContiWinterContact TS 850 heeft bij de internationale winterbanden test van ANWB en internationale zusterorganisaties een dubbele overwinning behaald. De nieuwe winterband van Continental won zowel in de categorie voor compacte modellen als voor middenklassers. Ook in de winterbanden test van het gerenommeerde Duitse tijdschrift AutoZeitung was de ContiWinterContact TS 850 goed voor een eerste plaats.

 De winterbanden test die de ANWB samen met Europese zusterorganisaties als de Duitse ADAC uitvoert, is bijzonder van opzet. De onafhankelijkheid wordt namelijk gewaarborgd doordat alle banden die bij de tests werden gebruikt, anoniem zijn ingekocht bij bandenhandelaren. Belangrijke testonderdelen waren de grip op droog, nat, besneeuwd en ijzig wegdek, de slijtvastheid, de geluidsproductie, het verbruik en het gedrag op hoge snelheid.

Winterbanden voor compacte modellen

De ANWB testte de winterbanden om te beginnen in de maat 185/60 R15 T voor compacte modellen zoals de Audi A1, de Skoda Fabia en de Volkswagen Polo. Hierbij nam de ContiWinterContact TS 850 het op tegen 16 banden van andere merken. De band van Continental overtuigde door goede tot zeer scores over de gehele linie. Uit het juryrapport: “Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Samen met Dunlop de beste score uit de test op nat wegdek en op sneeuw. Ook de beste op ijs, een laag verbruik en een zeer goede slijtvastheid.” De eerste plaats van de ContiWinterContact TS 850 gaat gepaard met het oordeel: ‘Goed en zeer aan te raden’. Twee van de geteste banden werden beoordeeld als ‘Slecht en niet aan te raden’.

Voor middenklassers

In de categorie winterbanden voor middenklassers (Volkswagen Golf, Seat Leon etc.) werd de ContiWinterContact TS 850 samen met 14 andere banden getest in de maat 225/45 R17 H. Ook hier was Continental goed voor de eindoverwinning. In het juryrapport is er vooral lof voor de hoge scores op alle veiligheidsrelevante criteria en de topscore voor het weggedrag op sneeuw. Ook hier kreeg de ContiWinterContact TS 850 het predicaat: ‘Goed en zeer aan te raden’. De nieuwe Uniroyal MS plus 77  behaalde een viersterren-score inclusief de aanbeveling: ‘Goed en zeer aan te raden’.

Het ANWB-advies

De ANWB sloot zijn winterbandentest als volgt af: “Wij adviseren ook na de Winterbandentest 2013 weer iedereen die de auto in de winter dagelijks gebruikt en/ of op wintersport gaat, te kiezen voor winterbanden. Winterbanden bieden betere grip door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel. Daardoor presteren ze optimaal in het winterseizoen. Daarnaast zijn winterbanden in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden.”

Meer overwinningen voor de ContiWinterContact TS 850

Het succes van de ContiWinterContact TS 850 is geen toevalstreffer. Onlangs behaalde de nieuwe winterband al een overwinning bij de winterbandentest van het Duitse vaktijdschrift ACE Lenkrad in samenwerking met de Oostenrijkse Automobielclub ARBÖ.

Het Duitse vaktijdschrift AutoZeitung testte de ContiWinterContact TS 850 samen met zeven andere winterbanden in de maat 195/65 R 15. Ook hier was Continental goed voor de eerste plaats. Het juryrapport maakt melding van zeer goede prestaties in de sneeuw en topnoteringen op nat én droog wegdek.”

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

 

Vind een Continental verkooppunt