Display op vizier motorhelm niet langer toekomstmuziek

02/10/14 om 14:40

Continental is altijd volop in beweging in de technologie naar veiligheid in het verkeer.

Onlangs is er een technische mijlpaal bereikt in de motorwereld in samenwerking met Skully Systems. Intermot die de studie heeft ontvangen van de head-up display voor motorfietsen zal deze presenteren met behulp van een simulator. In de automotive wereld is de display op het  voorruit al geïntroduceerd wat voor minder afleiding zorgt bij de bestuurder en voor meer veiligheid en comfort. De innovatieve studie geldt in principe hetzelfde voor de motorhelm waardoor de trend naar draagbare apparaten naar een nieuw niveau wordt getild. 

head-up vizier

Zo kan de bestuurder met de head up functie directe informatie tot zijn beschikking krijgen via een koppeling met Bluetooth. Informatie als navigatie, wegwaarschuwingen en dode hoek kunnen gemakkelijk worden weergegeven op het display van de helm. Op  deze manier kan de motorrijder zijn aandacht op de weg houden.

De simulator bij Intermot laat tijdens een twee minuten durende rit zien hoe sterk de displayfunctie het gedrag beïnvloedt tijdens het motorrijden. Zo wordt de helm gekoppeld via Bluetooth met een electronische regeleenheid die de gegevens van het voertuig verwerkt en analyseert. Zo kan het bijvoorbeeld via GPS de snelheid meten en de waarde weergeven op het vizier. Dit alles gebeurt in een fractie van een seconde. Zo kan bij accelartie een waarschuwing worden gegeven voor doorschakelen naar een hogere versnelling. Maar ook ongelukken, files op de route kunnen direct geprojecteerd worden in het gezichtsveld van de bestuurder.

(bron: conti-online)

Vind een Continental verkooppunt