De nieuwe Vancontact Winter: zuinig en veilig

06/01/16 om 07:49
  • VanContact-WinterNieuwe premium band voor lichte bedrijfswagens en bestelwagens
  • Extra veiligheid op besneeuwde, ijzige, natte én droge wegen
  • Kortere remweg op sneeuw en nat wegdek en verminderde rolweerstand met 15%

Net voor de winter presenteerde Continental vorig jaar de VanContact Winter, een nieuwe winterband voor lichte bedrijfswagens en bestelwagens. Naast de superieure handling en veiligheid op besneeuwd en ijzig wegdek, biedt deze band ook een aanzienlijk verbeterd brandstofverbruik.

Verminderde rolweerstand

De VanContact Winter is stukken zuiniger ten opzichte van de VancoWinter 2. De rolweerstand is verminderd ten opzichte van deze voorganger met wel 15%.  Dit is mogelijk gemaakt door het ontwerp van de band en de geavanceerde silica compound die de vervorming van de band verminderd, waardoor er minder energie verloren gaat.

Kortere remweg op besneeuwd en nat wegdek

De VanContact Winter dankt haar 5% verbetering van de prestaties bij het remmen op sneeuw en 9% verbetering bij het remmen op nat wegdek aan zowel de rubbersamenstelling, als het geoptimaliseerde lamellenconcept. De sinuslamellen in het midden van het loopvlak en de onderbroken lamellenstructuur in de schouderblokken resulteren in meerdere grijpranden in de lengterichting. Door het zigzag ontwerp van de groeven op de schouder wordt de sneeuw beter verwerkt wat zorgt voor meer grip.

De nieuwe VanContact Winter is nu verkrijgbaar in een beperkt aantal maten. In de loop van dit jaar zal het assortiment verder uitgebreid worden. 

Vind een Continental verkooppunt