De juiste bandenspanning voor meer dan 700 automodellen

19/06/13 om 09:26

Bandenspanning autobandenOmdat veel tankstations tegenwoordig vaak geen bandenspanningstabel beschikbaar hebben, kost het automobilisten veel tijd om de sticker in de tankdop of het boekje met de juiste bandenspanning te vinden. Daarom stellen wij op onze website de bandenspanningstabel beschikbaar om te downloaden.

Download hier de bandenspanningstabel

Juiste bandenspanning verminderd het brandstofverbruik en voorkomt schade

Rijden met de juiste spanning van de autobanden zorgt voor economisch en comfortabel rijden. Daarnaast voorkomt het ook mogelijke schade aan de banden en auto. In dit bandenspanningsboekje vindt je voor bijna elk type auto de juiste bandenspanning. Kan je de waardes voor de banden van jouw auto niet vinden, neem dan contact op met jouw bandenspecialist of dealer.

De juiste hoeveelheid luchtdruk (bar) in banden zorgt voor het verminderen van de rolweerstand en draagt daardoor bij aan de brandstofbesparing. Ook voorkomt het dat de temperatuur van de banden te ver oploopt. Wij raden aan om de luchtdrukwaarde in de banden elke 14 dagen te controleren. Doe dit wanneer de banden nog niet al te veel opgewarmd zijn, want te warme banden zorgen voor een afwijkende luchtdruk/bandenspanning.

Bekijk hier al onze bandenspanningstips.

foutieve bandenspanning

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

 

Vind een Continental verkooppunt