De ContiRoadAttack 2 GT: de top voor toermotoren

07/10/11 om 11:24

 

Barneveld, vrijdag 7 oktober 2011 – Continental breidt zijn bandengamma voor zwaardere toermotoren uit met de RoadAttack 2 GT. Vergeleken met de reguliere RoadAttack 2-band heeft deze nieuwe versie een extra karkaslaag. Deze vergroot zowel het draagvermogen als de veerkracht. In de praktijk valt de ContiRoadAttack 2 GT op door zijn lichtvoetige weggedrag en de hoge mate van stabiliteit.

De ContiRoadAttack 2 GT is speciaal ontwikkeld voor zwaardere, comfortabele toermotoren zoals de BMW R 1200 RT. De nieuw band beschikt over de innovatieve TractionSkin technologie. Het ruwe oppervlak van het loopvlak draagt bij aan een snelle opwarming waardoor de band direct optimaal presteert. Ofwel: ready2ride vanaf de start.

Continuous Compound technologie

Evenals alle andere banden uit de Attack-lijn, maakt ook de nieuwe ContiRoadAttack 2 GT gebruik van de MultiGrip technologie. Één rubbercompound krijgt in het productieproces te maken met verschillende temperatuurzones in de vulkanisatiemal. Het resultaat daarvan is dat de zijkanten van het loopvlak flexibel zijn. Dit leidt tot optimale grip in bochten. Tegelijkertijd zorgt het speciale productieproces ook voor een slijtvast centraal deel van het loopvlak. En daarmee is de ContiRoadAttack 2 GT goed voor een lange levensduur. De overgang tussen de slijtvaste en de flexibele zone is zeer gelijkmatig. In de praktijk overtuigt de ContiAttack 2 GT dan ook door zijn prettige rijeigenschappen en de hoge mate van stabiliteit bij zowel aanremmen als uitaccelereren van bochten.

Twee maten

De ContiRoadAttack 2 GT is er in de maten 120/70 ZR 17 M/C en 180/55 ZR 17 MC. De motorbanden zijn geschikt voor onder meer de BMW-modellen R 1100 S, R 1200 R, R 1200 RT, R 1200 S, R 1200 ST, K 1200 GT en K 1200 RS. Deze lijst wordt gaandeweg verder uitgebreid.

Vind een Continental verkooppunt