ContiWinterContact™ TS 850 testwinnaar in eerste winterbanden test 2013

13/09/13 om 12:26

ContiWinterContact TS 850 winterbandenIn de allereerste winterbanden test van 2013 is de ContiWinterContact™ TS 850 uitgeroepen tot testwinnaar. De eerste winterbanden test van dit jaar werd gehouden door het Duitse tijdschrift ACE Lenkrad (Auto Club Europa), de Oostenrijkse automobielclub ARBÖ en de Duitse GTU (vereniging voor technische controle). De winterbanden van Continental voor kleine en middenklasse auto’s kwamen als beste uit de test met kortste remweg op nat wegdek en sneeuw. De ContiWinterContact™ TS 850 combineert deze topprestaties bovendien met een lage rolweerstand, wat zorgt voor minder brandstofverbruik.

ContiWinterContact™ TS 850

Tijdens de eerste winterbanden test van het jaar wist de ContiWinterContact™ TS 850 zich duidelijk te onderscheiden van zijn concurrenten. In de test van het tijdschrift ACE Lenkrad (uitgave 9/2013), won hij de eerste plaats onder de nieuwe modellen winterbanden in de bandenmaat 185/60 R 15. De winterbanden test beoordeelde de banden op 14 verschillende eigenschappen, waaronder rijden op sneeuw, rijden op nat en droog wegdek en rolweerstand. De ContiWinterContact™ TS 850 behaalde de beste resultaten op remmen op sneeuw, remmen op nat wegdek en tractie op sneeuw. Ook op het gebied van handling op sneeuw en rolweerstand kwam Continental als beste merk uit de test.

Winterbanden test in Fins Lapland

winterbanden test 2013 testwinnaar Continental

De redactie van ACE Lenkrad testte de winterbanden in Fins Lapland en op een testlocatie van een bandenfabrikant in Frankrijk. De deskundigen onderzocht winterbanden uit Europese en Amerikaanse productie. Als testvoertuig werd een Volkswagen Polo gebruikt met winterbanden in de bandenmaat 185/60 R 15. Deze bandenmaat is geschikt voor een verscheidenheid van andere voertuigen in de kleine tot middenklasse auto’s. Van Volkswagen Polo tot Passat.

De ContiWinterContact™ TS 850 is verkrijgbaar bij een van onze verkooppunten in een breed leveringsprogramma van 14 tot 17 inch.

Impressie van de ACE winterbanden test 2013

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YNQki6zPF1c[/youtube]

 Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

 

Vind een Continental verkooppunt