ContiWinterContact TS 850 overtuigende winnaar bij winterbandentesten 2014

29/09/14 om 12:08

Nummer 1 bij vaktijdschriften én de ANWB

Barneveld, 27 september 2014 – De ContiWinterContact TS 850 heeft bij winterbandentesten van drie verschillende vaktijdschriften én bij de winterbandentest van de ANWB een klinkende overwinning behaald. De testteams waren duidelijk in hun oordeel. Zo betitelt het Duitse tijdschrift Auto Zeitung de winterband van Continental als ‘De sneeuwkoning’.

De Continental WinterContact TS 850 werd door diverse Duitse vaktijdschriften afgezet tegen een groot aantal concurrenten. Auto Zeitung koos voor winterbanden in de populaire maat 205/55 R 16 en een SEAT Leon als testwagen. Bij de tests op sneeuw en op droog én nat wegdek haalde de band topnoteringen. Mede daardoor eiste de WinterContact TS 850 de eindoverwinning voor zich op. In het juryrapport sprak Auto Zeitung van de ‘De sneeuwkoning”.
Ook het gerenommeerde vaktijdschrift Auto Motor und Sport testte de ContiWinterContact TS 850 in de maat 205/55 R 16. Het testvoertuig was een Volkswagen Golf. Ook hier was de band van Continental goed voor de eindoverwinning. De jury: “Goede prestaties op sneeuw, zeer goede eigenschappen op nat wegdek (beste uit de test) én een voorbeeldig lage rolweerstand.”

AutoBild sportscars richtte zich met zijn winterbandentest op het snelle segment. De Continental WinterContact TS 850 P in de maat 235/35 R 19 moest het opnemen tegen een groot aantal winterbanden van andere merken. De band van Continental kwam als beste uit de test met als eindoordeel ‘Voorbeeldig’. Ook bij deze test werden de rijeigenschappen op droog, nat en besneeuwd wegdek evenals de lage rolweerstand geprezen.

Ook winnaar in eigen land

De ANWB voert samen met Europese zusterorganisaties jaarlijks een grote winterbandentest uit. De onafhankelijkheid ervan wordt gewaarborgd doordat alle testbanden anoniem worden ingekocht bij bandenhandelaren. De banden werden getest op grip op droog, nat, besneeuwd en ijzig wegdek, de slijtvastheid, de geluidsproductie, het verbruik en het gedrag op hoge snelheid. De ANWB testte twee maten: 175/65 R 14 T voor stadsauto’s en 195/65 R15 T voor compacte middenklassers. In beide maten kwam de ContiWinterContact TS 850 als winnaar uit de bus. De ANWB zei over beide banden: “Zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen en goed tot zeer goed op veiligheidsrelevante criteria.”

De ANWB testte ook vier all season banden. Waar gespecialiseerde zomer- of winterbanden onder deze omstandigheden hun normale niveau halen, presteerden de all season banden aanmerkelijk slechter. De ANWB adviseert met all season banden de rijstijl (snelheid en volgafstand) aan te passen aan de tekortkomingen van de banden. All season banden zijn een compromis, de veiligste combinatie in winter en zomer blijft het gebruik van winter- en zomerbanden.

Vind een Continental verkooppunt