ContiPremiumContact™ 5 testwinnaar Auto Motor und Sport

24/03/14 om 14:58

Zomerband ContiPremiumContact 5 winnaar zomerbandentest amsDe ContiPremiumContact™ 5 heeft in de zomerbandentest van Auto Motor und Sport de eerste plaats behaald. De zomerbandentest beoordeelde de banden in de maat 205/55 R16 op verschillende veiligheidsrelevante criteria. De Rainsport 3 van Uniroyal werd tweede in de test en behaalde de beste scores op nat wegdek, waar de goedekope banden het af lieten weten.

50 jaar zomerbandentesten

Dit jaar werd de zomerbandentest van Auto Motor und Sport voor de 50e keer gehouden. De banden van Continental kwamen in alle 50 edities het meest als beste uit de test. In 41 van de 50 edities stond er een band van Continental op het podium. 15 keer als testwinnaar, 16 keer als tweede en 10 keer als derde.

Premium banden aanbevolen

Bij deze 50e bandentest werden er weer een groot aantal premium banden bestempeld als “aanbevolen”. De premium banden presteerden goed op de Volkswagen Golf, welke diende als testvoertuig. Ook bij deze test werden er 2 budget banden uit het Verre Oosten meegenomen in de test. Deze kregen beide het label “niet aanbevolen”. Dit kwam hoofdzakelijk door de slechte prestaties op nat wegdek.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus.

 

Vind een Continental verkooppunt