Continental WinterContact TS850 P wint winterbandentest AutoBild sportscars

20/10/17 om 08:05

 WinterContact TS 850 Winterbandentest 2017 autobild sportscar

In de meest recente winterbandentest van AutoBild sportscars  heeft de WinterContact TS 850 P de eerste plaats behaald. De WinterContact TS 850 P werd vergeleken met de concurrenten op basis van 13 relevante criteria. De experts spreken niets dan lof over de band: “prestaties van het hoogste niveau op alle vlakken, dynamische handling, stuurprecisie en korte remweg in alle weersomstandigheden.” Hiermee won de winterband van Continental de hoogste stempel “voorbeeldig” en de eerste plek in de test. De bandenmaat die werd getest was de 225/40 R 18, welke toepasbaar is op een groot scala aan luxe en sportieve auto’s. Het testvoertuig was een Volkswagen Golf GTI Performance.

Chinese budgetband een gevaar op nat wegdek

Niet alle winterbanden scoorden goed in de test bij het remmen op nat wegdek. Waar de WinterContact TS 850 P bij de remtest met een snelheid van 100 km/u na 50 meter stil stond op nat wegdek, had een Chinese budgetband 13 meter meer nodig. Dit komt overeen met 3 autolengtes. AutoBild gaf deze band het stempel “niet aanbevolen” en noemde de band “gevaarlijk”.

De WinterContact™ TS 850 P

Dee WinterContact TS 850 P is ontwikkeld voor middenklasse en luxe auto’s en SUV’s. Deze band biedt uitstekende grip en veilige handling op sneeuw en heeft een korte remweg op droog en nat wegdek. Deze band is verkrijgbaar in verschillende maten voor 16-21-inch wielen.

Naar de WinterContact™ TS 850 P

Vind een Continental verkooppunt