Continental winterbanden als beste getest door Consumentenbond

31/10/12 om 08:40

ContiWinterContact™ TS 800/TS 850 als beste uit de test, TS 850 ook ‘Beste Koop’

Winnaars winterbandentest Consumentenbond

Barneveld, 31 oktober 2012 – Bij de jaarlijkse winterbandentest van de Consumentenbond scoorden de winterbanden van Continental zeer goed. In de categorie winterbanden voor ’kleine middenklassers’ eiste de nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 de hoogste eer voor zich op. Hij kreeg ook het predikaat ‘Beste Koop’. In de categorie winterbanden voor compacte auto’s werd de ContiWinterContact™ TS 800 tweede, met het stempel “Beste uit de test”.

Bij zijn Winterbandentest voor dit jaar richtte de Consumentenbond zich samen met internationale zusterorganisaties op twee belangrijke segmenten: winterbanden voor compacte auto’s zoals de Volkswagen Polo en de SEAT Ibiza en winterbanden voor kleine middenklassers zoals de Volkswagen Golf en de Audi A3. In beide categorieën testte de Consumentenbond in totaal 15 banden. Een algemene tip die uit de test naar voren kwam: “Met winterbanden heb je veel meer controle. Tenminste, als je de goede koopt.”

ContiWinterContact TS 850: testwinnaar én ‘Beste Koop’

De Consumentenbond testte samen met internationale zusterorganisaties ook winterbanden voor compacte middenklassers. Daarbij nam de nieuwe ContiWinterContact™ TS 850 in de maat 205/55 R16 H het op tegen 14 andere banden. De winterband van Continental werd testwinnaar én uitgeroepen tot ‘Beste Koop’. De Consumentenbond in zijn eindoordeel: “Goede scores op de weg, verder heeft hij het laagste brandstofverbruik en is zeer slijtvast.”

Winterbanden voor compacte auto’s

In de categorie winterbanden voor compacte auto’s testte de Consumentenbond de ContiWinterContact™ TS 800 in de maat 165/70 R14 T. Deze band behaalde een tweede plaats door goede scores bij alle belangrijke veiligheidsgerelateerde tests (gedrag op droog en nat wegdek, op ijs en op sneeuw). Ook op de punten brandstofverbruik en slijtvastheid scoorde de band goed.

Meer onderscheidingen voor winterbanden van Continental

Ook in andere onafhankelijke winterbandentests komen de winterbanden van Continental goed uit de bus. Zo werd de ContiWinterContact™ TS 850 ook testwinnaar in de ANWB Winterbandentest. De ContiWinterContact™ TS 800 kreeg in deze test eveneens het predikaat  ‘Goed en zeer aan te raden’. Ook de ContiCrossContact Winter voor SUV’s scoorde in de ANWB-test zeer goed (Goed en zeer aan te raden). Bij de winterbandentest van het Duitse vakblad Auto Zeitung werd ContiWinterContact™ TS 850 eerder dit jaar als winnaar uitgeroepen.

Vind een Continental verkooppunt