Continental wint Europese bandentesten

06/05/15 om 13:30

Het jaar is slechts een paar maanden oud, maar Continental heeft een vliegende start met het winnen van de bandentests voor premium autobanden. Dit overzicht maakt duidelijk dat Continental niet alleen in Nederland de zomerbandentest wint. In een test van 53 banden van populaire Duitse tijdschrift AutoBild is de ContiPremiumContact™ 5 uitgeroepen tot testwinnaar van de zomerbandentest met het stempel ‘voorbeeldig’. De bandentest werd gedaan met behulp van een Volkswagen Polo met de bandenmaat 185/60 R15, geschikt voor kleine familie. AutoBild concludeerde: “Continental produceert voorbeeldige premium banden die niet te evenaren zijn.”

Zomerbandentest winst-in-Europa-Continental

Ook in het rivaliserende Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport werd een zomerband van Continental, de ContiSportContact™ 5, de onbetwiste winnaar in de mid-range zomerbandentest. Het was de enige band in de top die het ‘sterk aanbevolen’ stempel kreeg. De onafhankelijke deskundigen gaven ook de beste algehele waardering op nat wegdek.

De complimenten komen niet alleen uit Duitsland. Technische World, een Fins vakblad, riep onlangs de ContiPremiumContact™ 5 uit als winnaar van haar nieuwste zomerbandentest. In de test waren 14 banden die werden getest onder zowel natte als droge omstandigheden. Uiteindelijk besloot het testpanel: “Continental geeft een goede grip op natte en droge wegen, en goede handling in alle omstandigheden.”

In de zomerbandentest van het toonaangevende Russische tijdschrift Za Rulem, werd de ContiPremiumContact™ 5 ook winnaar zomerbandentest. De band in de maat 185/60 R14 werd geprezen voor het vermogen van handling bij hoge snelheden en de goede comfort. Dezelfde band werd ook verkozen tot beste in de test van de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse automobielclubs.

Auto Express Tire Awards

Deze positieve onafhankelijke beoordelingen komen volgens Auto Expresss als vervolg op een succesvol 2014. Het best verkochte wekelijkse tijdschrift Auto Express bekroondde de ContiSportContact™ 5 met ‘Best zomerband’. Het beweerde: “ingenieurs van Continental hebben iets gevonden wat de concurrentie nog moet ontdekken. In het remmen was de voorsprong op haar naaste concurrent erg groot en ook op nat en droog wegdek was de ContiSportContact™ 5 de duidelijke winnaar. “

Performance autotijdschrift EVO maakte ook de ContiSportContact 5 winnaar van haar jaarlijkse bandentest. Concurrerend tegen acht rivalen, won de zomerband in de maat 225/45 R17  in vier categorieën. Daarnaast was het oordeel van de onafhankelijke jury van deskundigen: ‘ de band bleek een genot om op te rijden, goede feedback, fantastisch grip en uitstekend vertrouwen.’

Best Buy voor winterbanden

Als laatste werd de ContiWinterContact™ TS850 bekroond met ‘Best Buy’door de Engelse consumentenbond in twee maten: 225/45 R17 voor populaire modellen zoals de Volkswagen Golf of Audi A3 en 185/60 R15 voor compacte auto’s zoals de Volkswagen Polo.

Vind een Continental verkooppunt