Continental PremiumContact 6 wint twee internationaal gerenommeerde designprijzen

14/07/17 om 07:12

Barneveld, 14 juli 2017. De PremiumContact 6, de nieuwe zomerband van Continental voor middenklasse en luxe auto’s, heeft twee internationaal befaamde designprijzen in de wacht gesleept. De jurys van de IF Design Award 2017 én de red dot design Award 2017 bekroonden de band voor zijn bijzonder aantrekkelijke design. Continental-ontwerper Ulrich Behr, die betrokken was bij de ontwikkeling van de nieuwe band, beaamde: We zijn bijzonder tevreden met beide onderscheidingen.” Bij modern banddesign wordt veelal gedacht aan het loopvlakpatroon. Dat is uiteraard een belangrijk aspect aangezien een band aan alsmaar strengere eisen op het gebied van veiligheid, rijgedrag en comfort moet voldoen. Maar ook het ontwerp van de zijwanden speelt een cruciale rol.

 De wanden bevatten niet alleen de informatie die consumenten nodig hebben (en die ook grotendeels wettelijk verplicht is) maar dragen dankzij hun design ook bij aan de identiteit van de band. De identiteit van de band maakt dat het aansluit bij één van de diverse productfamilies uit het Continental assortiment. 

Beide onderscheidingen behoren tot s werelds meest prestigieuze industriële designprijzen. Ze bekronen vooral designkwaliteiten die de eindgebruiker ten goede komen. In beide gevallen worden de winnaars geselecteerd door een panel van onafhankelijke internationale experts.

Ook in termen van prestatie-eigenschappen maakt de PremiumContact 6 al sinds het begin een positieve indruk. Zo won hij de zomerbandentest van het magazine Autobild met de kortste remafstanden op nat en droog wegdek en liet hij zijn 51 concurrenten achter zich. Hij kreeg ook de titel Ecokampioenen onderstreept daarmee het evenwicht tussen de veiligheids- en milieuprestaties van de band. Dat uit zich concreet in een rolweerstand en duurzaamheid van het hoogste niveau.

Vind een Continental verkooppunt