Continental officieel sponsor van EK voetbal 2012 en 2016

24/10/11 om 13:54

Continental AG zal tijdens het EK voetbal in 2012 en in 2016 een actieve rol spelen als exclusieve bandenpartner en officieel sponsor. De Europese marktleider in banden voor personenauto’s neemt hiermee een logische volgende stap in de succesvolle strategie ten aanzien van voetbalsponsoring, waarmee het in 1995 is gestart. Hierdoor blijft Continental betrokken bij Europa`s belangrijkste sportevenementen, terwijl het tegelijkertijd een basis legt voor de komende jaren.
‘Na de goede ervaringen met het EK voetbal in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland, versterken we onze leidende positie in Europa door opnieuw het EK voetbal te sponsoren. De doelstellingen zijn niet gewijzigd: de internationale bekendheid vergroten van het merk Continental AG, de emotie bij en het onderscheidende vermogen van ons merk benadrukken in relatie tot veiligheid en remprestaties en, op de lange termijn, de verkoop stimuleren. De kernwaarden van ons merk – passie, precisie en de teamgeest, die tijdens ’s werelds grootste voetbaltoernooien zo mooi naar voren komen – passen perfect bij onze premium uitstraling en bij Continental als bedrijf’, vertelt Nikolai Setzer, lid van de Raad van Bestuur van Continental AG.

Degelijk bedrijf
‘Het is prachtig, dat we Continental weer terug hebben in de sponsorfamilie van het EK voetbal. Continental is al jaren een actieve supporter van voetbal. Een wereldwijd opererend en degelijk bedrijf als Continental als sponsor is zeer waardevol voor het EK voetbal’, vertelt Guy-Laurent Epstein, Marketing Director bij de Europese voetbalbond UEFA. ‘We kijken ernaar uit om samen met Continental het EK voetbal van zowel 2012 als 2016 tot een overweldigend succes te maken.’

Onderscheiden van de concurrentie
De afgelopen vijftien jaar heeft Continental zich als officiële sponsor van het internationale, professionele voetbal met succes van de concurrentie onderscheiden. Het merk heeft een uniek imago opgebouwd en de internationale sponsoractiviteiten naar de klanten vertaald. De resultaten zijn meetbaar: vanaf 2003 laat Continental op het gebied van merkbekendheid in Europa`s belangrijkste markten voortdurend groei zien. ‘Onze sponsorstrategie is gericht op het verder vergroten van onze merkbekendheid – en niet slechts in de landen waar het toernooi plaatsvindt. Het op één na grootste voetbaltoernooi van de wereld trekt wereldwijd veel aandacht, zowel in strategisch belangrijke groeimarkten in Oost-Europa als in Azië en Zuid-Amerika’, voegt Setzer daaraan toe.

Continental is ook actief met lokale voetbalsponsoring
Met ingang van het seizoen 2010-2011 is Continental een samenwerking aangegaan met de KNVB. Als segmentsponsor voor het 35+/45+ voetbal (7x7voetbal) zal Continental in elk geval tot aan het WK 2014 gezamenlijk met de KNVB werken aan ontwikkeling en stimulering van dit segment. Door zowel de sponsoring van het EK als lokale voetbalsponsoring is er voor Continental een mooie balans ontstaan tussen sponsoring van topsport en breedtesport.

Vind een Continental verkooppunt