Continental maakt favorietenrol waar

26/09/11 om 11:33

 

Barneveld, maandag 26 september 2011 – In de jaarlijkse winterbandentest van de ANWB komen de producten van Continental weer bijzonder goed uit de bus. Zowel de ContiWinterContact TS 800 als de ContiWinterContact TS 830 presteerde optimaal in de tests. Beide winterbanden eindigden als eerste in het segment kleine, compacte en middenklasse-auto’s. Als marktleider op het gebied van winterbanden maakt Continental daarmee zijn favorietenrol opnieuw waar.

In de bandenmaat 175/65 R14 scoort de ContiWinterContact TS 800 ‘zeer goed’ op alle veiligheidsrelevante testcriteria. De band overtuigt met de beste rapportcijfers wat betreft brandstofverbruik en rijden op sneeuw. In de bandenmaat 195/65 R15 – de maat waarin de meeste winterbanden worden verkocht – onderscheidt de ContiWinterContact TS 830 zich ten opzichte van de concurrentie. De band kenmerkt zich door zijn evenwicht en goede eigenschappen in alle veiligheidsrelevante disciplines.

Continental verkoopt wereldwijd banden onder negen verschillende merknamen, waaronder Semperit en Uniroyal. Ook de producten van deze merken scoorden goed in de winterbandentest. De nieuwe Speed-Grip 2 van Semperit voor compacte- en middenklasse-auto’s kreeg de beoordeling ‘goed’, evenals de Uniroyal MS plus 6 in de test voor kleine- en compacte auto’s.

De winterband is de beste keuze in de winter. Dat concludeert ook de ANWB op basis van de laatste winterbandentest. Voor het eerst heeft de ANWB namelijk, behalve met reguliere winterbanden, een aparte test met vierseizoenenbanden uitgevoerd. Vier van de vijf geteste vierseizoenenbanden zijn volgens de ANWB minder geschikt om mee naar de wintersportbestemming te rijden. De ANWB adviseert leden die de auto in de winter dagelijks gebruiken of met de auto op wintersport gaan, daarom te kiezen voor winterbanden.

De ANWB maakte dit jaar op basis van de testresultaten een vergelijking tussen winterbanden en vierseizoenenbanden. Het blijkt dat winterbanden onder winterse omstandigheden beduidend beter presteren dan de vierseizoenenband. Winterbanden zijn geschikt om over een besneeuwde bergpas te rijden, terwijl bij vierseizoenenbanden in dat geval het gebruik van sneeuwkettingen veel eerder noodzakelijk zal zijn. Bij het wegrijden in de sneeuw of in bochten blijkt de winterband door meer grip op de weg beter te presteren dan de vierseizoenenband. Winterbanden hebben beter grip door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel. Steeds meer landen kennen een algemene verplichting voor het gebruik van winterbanden of een winterbandenverplichting bij winterse omstandigheden.

Lees hier alles over de winterbandentest.

Vind een Continental verkooppunt