Continental ‘launching partner’ van Telegraaf Weer & Verkeer app

11/01/12 om 11:12

 

Barneveld, woensdag 11 januari 2012 – Continental is ‘launching partner’ van de Weer & Verkeer app die De Telegraaf vandaag lanceert. Deze applicatie brengt de landelijke en regionale weer- en verkeersomstandigheden in kaart en biedt de mogelijkheid om hierover mee te praten. Continental is partner omdat het de verkeersveiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

De officiële naam van de nieuwe Telegraaf-app is ‘Weer & Verkeer praatje’. De Telegraaf introduceert deze gratis app om eenvoudig toegang te bieden tot actuele weersvoorspellingen en verkeersinformatie. Bovendien vormt de app een platform voor discussie. Zo wordt het weer- en verkeergevoel in Nederland inzichtelijk gemaakt. Gebruikers van de app kunnen hun ervaringen en meningen direct delen via social media als Hyves, Facebook en twitter. De app is er voor mobiele Apple- en Android-toestellen. Downloaden is mogelijk via  iTunes en Android Market

Veiligheid 
De betrokkenheid van Continental wordt op diverse manieren zichtbaar. In het startscherm is bijvoorbeeld het Continental-logo opgenomen en de app laat Continental-advertenties zien. Het thema van deze advertenties is veiligheid. Ton Coppus, Manager Marketing & Communicatie daarover: “Het was voor Continental een logische stap om zich als launching partner aan de app te verbinden. De nieuwe app draagt met actuele weer- en verkeersinformatie namelijk bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid. Continental doet dat al meer dan 100 jaar door banden te ontwikkelen die onder alle omstandigheden maximale grip en stabiliteit bieden. Op het weer heb je geen invloed, maar met de juiste bandenkeuze kun je kunt er wel grip op krijgen. We zijn er trots op dat we als eerste bandenmerk ook op deze innovatieve manier een bijdrage kunnen leveren aan de veiligheid op de Nederlandse wegen.”

Weer en Verkeer-app  downloaden via iTunes
Weer en Verkeer-app downloaden via Android Market
 

Vind een Continental verkooppunt