Continental grote winnaar zomerbandentest ANWB

24/02/12 om 08:45


Testwinnaar ANWB
In elk van de drie testcategorieën van de zomerbandentest (banden voorkleine middenklassers, grote middenklassers en compacte SUV’s) kwam een band van Continental als de nummer 1 uit de test. Al deze banden kregen van de ANWB het predikaat ‘Goed en zeer aan te raden’. Extra goed nieuws voor u; heeft u zomerbanden gekocht van Continetal, dan maakt u kans op € 250,-. Kijk voor meer informatie op de actiepagina.

In de categorie banden voor kleine middenklassers (o.a Volkswagen Polo en SEAT Ibiza) testte de ANWB in totaal 15 banden in de maat 165/70 R 14 T met als winnaar de ContiEcoContact 5.

Deze behaalde in de test hoge tot zeer hoge scores voor onder meer het weggedrag op droog en nat wegdek en op andere criteria. De ANWB daarover: “De ContiEcoContact 5 heeft zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste score uit de test op geluid en laagste brandstofverbruik.”

ContiPremiumContact 5: winnaar in de categorie grotere middenklassers

Ook in de categorie middenklassers (o.a. Audi A4, Volkwagen Passat) werden in totaal 15 verschillende banden getest, alle in de populaire maat 205/55 R 16 V. De nieuwe ContiPremiumContact 5 was in deze categorie testwinnaar, vooral dankzij hoge scores voor weggedrag op droog en nat wegdek en bij de brandstofverbruiktest. Het eindoordeel van de ANWB: “De ContiPremiumContact 5 is een band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria. Beste score uit de test op droog wegdek.”

Beste band voor compacte SUV’s: ContiCrossContact UHP

De derde categorie waarvoor de ANWB op zoek ging naar de beste zomerband was die van de compacte SUV’s (o.a. Volkswagen Tiguan). De test werd uitgevoerd met 7 banden in de maat 215/65 R 16 H. De ContiCrossContact UHP werd testwinnaar, niet alleen door goede rijeigenschappen op droog en nat wegdek, maar ook vanwege goede scores voor verbruik en slijtage. De ANWB over de ContiCrossContact UHP: “Band met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheidsrelevante testcriteria.

Nieuwe ContiPremiumContact 5 ook winnaar in Duitsland

De nieuwe ContiPremiumContact 5 heeft ook in Duitsland al een eerste prijs behaald. Bij de zomerbandentest van het Lenkrad Magazine van de Auto Club Europa werden 15 zomerbanden in de maat 205/55 R 16 intensief beproefd. Hierbij behaalde de nieuwe ContiPremiumContact 5 topscores voor remmen en rijgedrag op nat wegdek. Het weggedrag in bochten met nat wegdek was eveneens goed voor een zeer hoge score. Ook viel de nieuwe band op door de kortste remweg op droog wegdek.

Dit bericht is geschreven door Ton Coppus

Vind een Continental verkooppunt