Continental focust op een duurzame band voor de toekomst

17/12/14 om 09:37

Publicatie in BandBreed , RecyBem:
Bert Stellinga, algemeen directeur van Continental Banden Groep, is trots de grootste distributeur van Continental-banden in Nederland te zijn. “Als er één producent is die duurzaam produceren belangrijk vindt, is het Continental.

paardenbloem rubberDe producent zorgt bij productie van banden altijd voor een optimale balans tussen een lange levensduur, een laag brandstofverbruik, veiligheid en de toepassing van duurzame grondstoffen. Maar ook zijn er duidelijke langetermijndoelstellingen, door de productie nog duurzamer te maken en daarbij minder afhankelijk te zijn van traditionele grondstoffen. Binnen Continental wordt continu de uitdaging aangegaan klassieke rubberbronnen te vervangen. Een regelrechte doorbraak in de bandenindustrie is de ontwikkeling van een type paardenbloem dat een buitengewone hoeveelheid latex afgeeft waarop natuurlijk rubber is gebaseerd. We kunnen namelijk niet al het natuurlijke rubber vervangen door synthetisch rubber. Dankzij de toepassingen van nieuwe rubbercomponenten daalt de vraag naar natuurlijk rubber, waardoor de druk op de rubberbomenplantages afneemt en het milieu verder wordt ontlast.”

Conti.eContact Tire, Conti.eContact ReifenVolgens Stellinga kenmerkt continue innovatie de producent: “Zo verkopen we ook de nog niet zo lang geleden geïntroduceerde Conti.eContact. Deze band bevat een groot aantal nieuwe technologieën en draagt het AA-label. Dit is de hoogst mogelijke score op het gebied van energie-efficiency én grip op nat wegdek. Momenteel draagt slechts 0,18 procent van alle banden van de vier premium-aanbieders dit AA-label. Het verlagen van de rolweerstand resulteert in een lager brandstofverbruik en dus minder uitstoot van CO2.” Maar Continental focust volgens Stellinga ook op verduurzaming van de bedrijfsvoering: “Naast de focus op de verkoop van duurzame banden kijken we ook naar verduurzaming van onze logistiek en dat doen we samen met Pon Logistics. Samen met hen hebben we afgesproken dat we geen halfvolle ritten rijden. Kostenvermindering en het verlagen van CO2-uitstoot tot doel. Onze vervoerder heeft de Lean en Green status. Een mooie kroon op de duurzame inzet van onze logistieke partner.

 

Vind een Continental verkooppunt