Continental fietsbanden bij de Tour de France

01/07/14 om 10:53

Van WK voetbal naar de Tour de France

tour

c roth

Op dit moment zijn de sportfans nog in de greep van de FIFA WK voetbal in Brazilië, maar binnenkort zal de Tour de France van start gaan en kunnen we overschakelen naar het volgende event. Dit jaar zal de 101ste editie van de Tour de France plaats vinden, ‘s werelds grootste sportevenement na de Olympische Spelen en het WK voetbal. Een nieuw tijdperk voor een sportevenement dat voor de Franse natie ongeëvenaard is in termen van grootte, trots en drama.

22 teams zullen in de rij voor de start in Leeds op zaterdag 5 juli, met 198 renners die deelnemen aan de race. De drie weken durende Tour heeft 21 etappes, en zal betrekking hebben op 3656 kilometer (of 2271 mijl, omdat we beginnen in Engeland!). Er zullen twee rustdagen, en de wedstrijd eindigt op zondag 27 juli met de traditionele laatste etappe op de Champs Elysees in Parijs.

18 van deze teams zijn ProTour ploegen, de hoogste categorie van de professionele wielerploeg. De overige vier teams ontvingen een wildcard uitnodiging in januari door ASO, de wedstrijdorganisatie.

C Roth

C Roth

Showcase

Voor Continental bandenspecialisten is de Tour de France een wereldwijde showcase, een jaarlijkse gelegenheid om onze producten  te tonen op het allerhoogste niveau en onder de zwaarste omstandigheden. Daarom kiezen vijf van de 22 teams opnieuw voor Continental fietsbanden. (BMC Racing Team, Lotto-Belisol, Lampre Merida, en Orica-GreenEdge )

Historie

Net als de Tour de France zelf, kan Continental terugkijken op een traditie van meer dan 100 jaar ervaring in het maken van fietsbanden. Zolang is Conti al bezig met de productie van handgemaakte racebanden voor topfietsers bij hun fabriek in Korbach, Duitsland. Banden die bestand zijn tegen een groot aantal uitdagingen, die geschikt zijn voor elke denkbare wegdek en die bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden. Balanceren, snelheid en veiligheid aan de ene kant, en de veiligheid en betrouwbaarheid op de andere is een uitdaging die onze ingenieurs van het R&D team vakkundig keer op keer in hun achterhoofd houden.

Veel Tour de France winnaars hebben geprofiteerd van top-level banden van Continental, de meest recente is Australië’s Cadel Evans (BMC) drie jaar geleden. Op 5 juli zullen 45 pro fietsers uit 5 teams meedoen op Continental fietsbanden. De start van de 101e Tour de France zal een bewegende evenement worden – in elke zin van het woord!

Meer lezen? Klik hier.

C Roth

C Roth

 

Vind een Continental verkooppunt