Continental: eerste keus voor vier KTM-modellen

27/10/11 om 11:22

 

Barneveld, donderdag 27 oktober 2011 – Vier modellen van motorfietsfabrikant KTM worden voortaan af-fabriek geleverd met banden van Continental. De KTM 690 SM C rolt de fabriek uit op de nieuwe ContiAttack SM-banden, de 990 SM T en 990 SM R maken gebruik van ContiSportAttack-banden. De KTM 690 Enduro R wordt standaard voorzien van Continental-banden van het type TKC 80.

De KTM 690 SMC is een zeer krachtige ééncilinder Supermoto die geschikt is voor dagelijkse inzet, maar waarmee ook een zeer dynamisch bochtgedrag is te realiseren. Dit wordt perfect ondersteund door de nieuwe ContiAttack SM-banden die speciaal voor Supermoto’s zijn ontwikkeld. Deze motorbanden vallen op door hun lichtvoetige handling, het zeer hoge gripniveau en optimale stabiliteit in bochten. De ContiAttack SM zorgt zo voor maximale controle en geeft bovendien perfecte feedback aan de bestuurder – zelfs in het grensbereik.

KTM 990 SM T en 990 SM R op ContiSportAttack

De KTM 990 SM-modellen zijn tweecilinder Supermoto’s. De T-variant is de sport-tourer van de twee terwijl de R-versie radicaler van opzet is. De ‘R’ is perfect voor gebruik in de stad, maar hij is ook op bergpassen en zelfs op het circuit volledig in zijn element. Beide modellen worden voortaan standaard geleverd met de ContiSportAttack-banden. Deze banden maken gebruik van de MultiGrip technologie waardoor ze zeer snel op temperatuur zijn en dus direct optimaal presteren. Ook daarmee sluiten ze perfect aan bij het gretige karakter van de KTM 990 SM-modellen.

Conti TKC 80 voor de sportieve KTM 690 Enduro R

De KTM 690 Enduro R, is nog lichter en sportiever dan de reguliere KTM 690 Enduro. KTM heeft besloten dit model standaard af te leveren met Continental TKC 80-banden (90/90-21 vóór, 140/80-18 achter). Deze banden kenmerken zich door hun zelfreinigende profiel, de hoge mate van stabiliteit op losse ondergrond, maar ook door de prima eigenschappen op verharde wegen. Bovendien hebben ze een zeer lange levensduur. De TKC 80 van Continental is een echte allrounder die zijn goede eigenschappen inmiddels ruimschoots heeft bewezen, niet alleen onder dagelijkse omstandigheden, maar ook in competitieverband.

Vind een Continental verkooppunt