Continental breidt winterbandengamma voor vrachtwagens verder uit

12/10/11 om 11:23

 

Barneveld, woensdag 12 oktober 2011 – De zeer succesvolle Scandinavia 2-winterbandenlijn voor vrachtwagens van Continental wordt verder uitgebreid met vijf extra bandenmaten. Ook deze nieuwe banden kenmerken zich door hun innovatieve profielontwerp en de speciaal voor winterse omstandigheden ontwikkelde rubbersamenstelling. Met de komst van de vijf nieuwe maten, is de Scandinavia 2-reeks compleet. Voor elke voertuigconfiguratie is er nu een optimaal winterbandenaanbod.

De Continental Scandinavia-winterbanden zijn er voor trekkers, aanhangers en opleggers. In de afgelopen winterperiodes hebben deze banden bewezen dat optimale tractie en gunstige verbruikscijfers wel degelijk hand in hand kunnen gaan. De profielgeometrie van de banden kenmerkt zich door de lamellen die zeer dicht bij elkaar staan. Samen met een zachtere loopvlaksamenstelling met microvertandingseffect draagt dat bij aan optimale veiligheid onder winterse omstandigheden.

Vijf nieuwe maten
Voor montage op de stuuras van de vrachtwagen is de Scandinavia 2 er nu ook in de maten 315/70 R 22.5 XL,  315/60 R 22.5 XL en 355/60 R 22.5 XL. Deze nieuwe winterbanden zijn door diverse versterkingen nu al geschikt voor de gewichtsverhogingen die de nieuwe Euro 6-motoren met zich meebrengen. De nieuwe Continental HSW2 Scandinavia in de maat 355/50 R 22.5 XL is bijvoorbeeld geschikt voor aslasten tot 8 ton. Voor de aangedreven assen zijn er twee nieuwe banden in de maten 295/60 R 22.5 en 315/60 R 22.5.

Slim profielontwerp
Alle stuurasbanden van de nieuwe Scandinavia 2-generatie hebben een slim profielontwerp met een groot aantal dwars- en lengtegroeven en lamellen. Dit zorgt voor maximale grip op uiteenlopende wegdekken. Het sterk onderbroken ribbenprofiel leidt tot een maximaal aantal ‘gripkanten’ waardoor ook de zijdelingse grip op gladde ondergrond optimaal is. Door de zachte loopvlaksamenstelling bijten de banden zich perfect vast in ijs en vastgereden sneeuw en door de stevige schouderribben vangen de nieuwe banden zijdelingse krachten perfect op.

Tweefase-profiel
De nieuwe Scandinavia-banden hebben een zogenaamd tweefase-profiel. Hierdoor veranderen de eigenschappen van de band naarmate de levensduur vordert. Bij de inzet in de winter bieden de banden maximale grip. Het slijtpatroon is echter zodanig dat het profiel in de loop der tijd eigenschappen van zomerbanden krijgt. Dat komt vooral tot uiting in een duidelijk hoger rubberaandeel. Dit heeft een positieve invloed op het draagvermogen, de rijstabiliteit én het verbruik.

Vind een Continental verkooppunt